UEFA caută soluții pentru finalele Ligii Campionilor și Europa League

UEFA continuă să caute soluții pentru încheierea sezonului european intercluburi. Comitetul Executiv al forului continental se va reuni, săptămâna viitoare, prin videoconferință, pentru a discuta despre situația incertă cauzată de pandemia de coronavirus.

UEFA intenționează să programeze ca date de disputare ale finalelor Ligii Campionior și Europa League, zilele de 26 și 29 august. Cu precizarea că orașele gazdă stabilite inițial vor rămâne neschimbate, Istanbul și Gdansk. Conform surselor citate de jurnaliștii de la BBC, diriguitorii UEFA sunt deciși să ofere prioritate competițiilor interne. Acesta este și motivul pentru care cele două competiții intercluburi ar putea să-și afle câștigătoarele tocmai la sfârșitul lunii august.

Conform sursei amintite, UEFA a creionat două scenarii pentru încheierea cupelor europene. Primul este cel obișnuit, cu partide tur-retur până la finală care ar urma să se joace în lunile iulie și august. A doua variantă ar fi cea a unui turneu de o săptămână cu meciuri într-o singură manșă.

În acest moment, atât Liga Campionilor cât și Europa League au ajuns în faza optimilor de finală, cu precizarea că în Champions League se cunosc deja patru echipe calificate în sferturile de finală.

Sursa foto: UEFA