UEFA, decizie incredibila pentru fotbalul european. Afla cum este afectata ROMANIA

UEFA a aprobat, joi, infiintarea Ligii Natiunilor, o competite care va rula in paralel cu grupele de calificare pentru Campionatele Mondiale si cele Europene. Intrecerea se va disputa o data la doi ani si va debuta din sezonul 2018-2019. Intrecerea se va disputa o data la doi ani.

Proiectul a fost aprobat joi, 27 martie, de catre Congresul UEFA care s-a intrunit la Astana, anunta prosport.ro. Proiectul presupune crearea unor divizii valorice, iar castigatoarele acestor divizii urmand sa obtina direct bilete pentru Cupa Mondiala sau Campionatul European.

Citeste si: NATIONALA DE FOTBAL A ROMANIEI VA JUCA IN PRELIMINARIILE EURO 2016 LA BUCURESTI, CLUJ SI PLOIESTI

Competitia va avea loc o data la doi ani, in anii pari, iar partidele ar urma sa se desfasoare in datele calendaristice aprobate deja de FIFA pentru meciuri amicale. Potrivit sursei citate, cei 54 de membri afiliati vor fi impartiti in 4 divizii, in functie de valoarea echipelor, urmand ca prima divizie sa fie formata din forte ale continentului, precum Anglia, Germania, Italia sau Olanda.

In teorie, diviziile ar urma sa fie formate pe baza coeficientului UEFA al echipelor participante, care ia in calcul rezultatele echipelor in raport cu celelalte echipe din Europa, atat in meciuri oficiale, cat si in cele amicale. In acest moment, echipa nationala a Romaniei se afla pe pozitia a 26-a, iar asta inseamna ca ar fi in divizia a doua sau chiar a treia, in functie de numarul de echipe pe care il va avea noua liga. 

Sursa foto: prosport.ro