UEFA: SERBIA castiga cu 3-0 meciul cu ALBANIA, dar este PENALIZATA cu TREI puncte

Comisia de Control, Etica si Disciplina a UEFA a decis, joi, ca meciul SERBIA-ALBANIA, suspendat din cauza incidentelor la 14 octombrie, sa fie omologat 3-0 pentru sarbi, iar gazdelor sa le fie retrase TREI puncte, ambele federatii fiind amendate, scrie Mediafax, care citeaza uefa.com.

Comisia UEFA a decis sa declare SERBIA castigatoare la “masa verde” a partidei contand pentru grupa I a preliminariilor Campionatului European.

Federatia albaneza si cea sarba au fost fost amendate cu cate 100.000 de euro.

Citeste si: EURO 2016: Meciul Serbia – Albania, intrerupt din cauza incidentelor. O drona cu un drapel albanez, deasupra arenei. VIDEO

De asemenea, Comisia de Control, Etica si Disciplina a decis sa ii retraga federatiei sarbe trei puncte in preliminariile EURO 2016. “In plus, federatiei sarbe i s-a impus sa joace urmatoarele doua meciuri de pe teren propriu sub egida UEFA cu portile inchise.

Federatia sarba si cea albaneza au dreptul sa faca apel.

Citeste si: UE a luat pozitie dupa INCIDENTELE VIOLENTE de la SERBIA – ALBANIA

UEFA a deschis la 15 octombrie proceduri disciplinare dupa meciul suspendat SERBIA-ALBANIA, gazdele fiind cercetate pentru invadarea terenului de catre suporteri si pentru organizare necorespunzatoare, iar oaspetii pentru refuzul de a continua partida si pentru steagul arborat cu o drona deasupra gazonului.

“O procedura disciplinara a fost deschisa impotriva Federatiei Sarbe de Fotbal (FSS) pentru incidente in tribune, aruncarea de torte si petarde, invadarea terenului de catre suporteri, organizare necorespunzatoare si folosirea de lasere. Totodata, UEFA a deschis o procedura disciplinara impotriva Federatiei Albaneze de Fotbal (FShF) pentru refuzul de a juca si pentru afisarea unui steag neregulamentar”, a notat atunci forul continental.

Incidentele care au dus la intreruperea meciului SERBIA-ALBANIA au izbucnit dupa ce o drona pe care era arborat drapelul cu o harta reprezentand “Marea Albanie” a survolat stadionul. Drona a provocat furia jucatorilor sarbi, Stefan Mitrovici reusind sa prinda acest steag, moment in care a izbucnit o incaierare generala pe teren, iar fanii au intrat in suprafata de joc. Meciul a fost intrerupt in minutul 41, la scorul de 0-0.

Sursa foto: gornistul.ro