UEFA: Steaua in topul celor 10 echipe invincibile in competitia interna din acest sezon

UEFA a publicat pe site-ul oficial un articol in care elogiaza parcursul a zece echipe de pe Batranul Continent care au reusit performanta de a ramane neinvinse in competitia interna din tarile lor. Pe locul opt al acestui clasament select se afla si campioana Romaniei, Steaua Bucuresti, care in cele 11 partide disputate pana acum in Liga I a reusit sa se impuna de noua ori si sa remizeze de alte doua ori.

Steaua Bucuresti conduce clasamentul Ligii 1 dupa 14 etape disputate, din care a jucat insa doar 11, LPF reprogramand trei dintre intalnirile ros-albastrilor din cauza meciurilor echipei nationale.

Cu 29 de puncte acumulate in cele 11 meciuri disputate, Steaua se afla pe primul loc, la egalitate de puncte cu Astra, care a jucat 13 partide. Echipa lui Laurentiu Reghecampf este insa neinvinsa in campionatul intern, lucru care i-a facut pe cei de la UEFA sa o includa intr-un top al echipelor invincibile din acest sezon.

Campionii Romaniei, aflati in drumul spre titlul cu numarul 25, au inscris in acest sezon 27 de goluri, primind doar 7, iar cei de la UEFA amintesc faptul ca unul dintre artizanii succesului este Federico Piovaccari, autor a 10 goluri in toate competitiile.

Alaturi de Steaua, echipe precum Barcelona, Bayern Munchen, AS Roma sau FC Porto intra si ele in top, cea mai eficienta fiind campioana Spaniei, care a strans 12 victorii in 13 meciuri jucate.

Top-ul echipelor invincibile, in ordinea dictata de UEFA.

1. Sparta Praga: 14 meciuri disputate, 11 victorii si 3 egaluri
2. PSG: 13 meciuri – 9 victorii si 4 egaluri
3. Bayern: 12 meciuri – 10 victorii si 2 egaluri
4. Olympiakos: 11 meciuri – 10 victorii si 1 egal
5. AS Roma: 12 meciuri – 10 victorii, 2 egaluri
6. Hibernians: 11 meciuri – 9 victorii, 2 egaluri
7. FC Porto: 9 meciuri – 7 victorii, 2 egaluri
8. Steaua: 11 meciuri – 9 victorii, 2 egaluri
9. Celtic: 12 meciuri – 9 victorii si 3 egaluri
10.Barcelona: 13 meciuri – 12 victorii, 1 egal.

Sursa foto: uefa.com