UIMITOR Cum arata PIRAMIDELE vazute din SPATIU. Foto in articol

Astronautul Terry Virts, de la NASA, care tocmai s-a intors pe Pamant joi, dupa mai mult de sase luni petrecute pe Statia Spatiala Internationala (ISS), a realizat o fotografie din spatiu a piramidelor de pe platoul Giza, din Egipt, care iti taie respiratia, conform unui material publicat de CNET.com.

Virts a publicat fotografia miercuri, pe contul sau de Twitter, alaturi de mesajul urmator: “Abia in ultima mea zi petrecuta in spatiu am avut sansa de le face o fotografie buna (piramidelor)!”.

Piramidele au constituit obiectul fascinatiei fotografice a mai multor astronauti, insa imaginile clare, din spatiu, ale acestor structuri monumentale sunt foarte rare. in fotografia astronautului american piramidele se disting cu usurinta.

Spre exemplu, si colega lui Virts, astronautul italian Samantha Cristoforetti a fotografia platoul Giza la 1 aprilie, dar in imaginea obtinuta de ea piramidele abia daca se pot vedea.
Statia Spatiala Internationala se afla la o altitudine de peste 320 de kilometri si se misca pe orbita cu viteza de peste 8 km/s, ceea ce face destul de dificila incercarea de a fotografia structuri relativ mici de la suprafata Pamantului.

 

Sursa foto www.agerpres.ro