UITA CE STIAI! DRAGOSTEA te PROSTESTE insa….SEXUL te face mai INTELIGENT

Iubirea poate afecta alte aspecte ale vietii intelectuale, cum ar fi studiul sau munca. Iubirea pasionala, in special, este asociata cu controlul cognitiv redus – capacitatea de a se concentra pe un singur lucru in timp ce se ignora distragerile. Mai mult, atunci cand ne gandim la iubire (spre deosebire de sex sau un subiect neutru), avem o performanta mai scazuta in actiuni care presupun gandire analitica, conform psychologytoday.com.

Cercetatorii considera ca sentimentele de dragoste, care stimuleaza zonele creierului asociate cu recompensa, pot, de asemenea, sa dezactiveze zonele creierului asociate cu alte functii cognitive. Totusi, desi dragostea poate influenta negativ anumite abilitati cognitive, cum ar fi memoria de lucru si atentia, ea poate imbunatati functiile neuronale cum ar fi identificarea starilor emotionale si gandirea creativa.

… dar sexul te face inteligent

Desi nu e surprinzator faptul ca dragostea te face prost, s-ar putea sa fii surprins sa afli ca sexul te poate face mai destept. Mai multe dovezi arata ca activitatea sexuala este asociata cu abilitati cognitive mai bune la adultii in varsta. Adultii mai in varsta, care raman interesati si implicati in activitati sexuale, detin si abilitati cognitive crescute, cum ar fi fluenta verbala si capacitatea de rememorare.

Cercetatorii sustin ca sexul sporeste secretia dopaminei, ceea ce poate contribui apoi la imbunatatirea memoriei de lucru si a altor abilitati cognitive. Cu toate acestea, deoarece aceasta cercetare a implicat numai adulti mai in varsta ( 50 de ani sau mai mult), nu putem concluziona ca cei sub 50 de ani vor avea aceleasi beneficii, dar probabil ca nu le face rau.

In plus, deoarece aceasta cercetare este corelativa, nu putem fi siguri daca cresterea activitatii sexuale duce la imbunatatirea functiilor cognitive sau daca o acestea din urma duc la cresterea activitatii sexuale. Pentru a determina o relatie de cauzalitate, cercetatorii ar trebui sa manipuleze frecventa activitatii sexuale si apoi sa masoare daca crestea abilitatilor cognitive au rezultat din cresterea activitatii sexuale. Inainte de a va grabi sa va oferiti voluntar pentru o astfel de cercetare, trebuie sa stiti ca atunci cand cuplurile sunt rugate sa mareasca frecventa intalnirilor sexuale, acestea raporteaza, de fapt, o fericire scazuta, precum si o reducere a placerii sexuale. Deci, ai fi mai degraba inteligent sau fericit?

Alte cercetari experimentale arata ca atunci cand ne gandim sex ne imbunatatim abilitatile analitice. Cu toate acestea, atunci cand ne gandim la sex in prezenta unui potential partener, acest lucru ne poate face mai prosti. Performanta barbatilor legata de memoria de lucru si activitatile care presupun atentie scade dupa interactiunea cu o femeie frumoasa, probabil pentru ca barbatii sunt preocupati de seductie.

Sursa traducere: smartwoman.ro