Uite cum arata versiunea din Africa de Sud a Daciei Duster. GALERIE FOTO

Renault Duster Detour Concept, versiunea sud-africana a Duster-ului romanesc, a fost dezvaluita la Salonul Auto de la Joahannesburg.

Acest concept Duster cu volan pe dreapta, construit sub sigla Renault, este proiectat parca pentru explorare intr-un safari african, scrie bistrita.citynews.ro. Lateralele sunt asemenea graficii Daciei Duster, dar spatele este gazda unui eleron montat pe plafon, in timp ce stopurile cu LED-uri sunt intunecate. Arcele generoase ale aripilor adapostesc jante din aliaj pe 18 toli cu spite intr-un design unic, decorate in aceleasi accente de negru si galben, peste care vin infasurate anvelope speciale concepute pentru rularea in mediu off-road ostil. Bara frontala de protectie hipertrofiata incorporeaza lumini auxiliare precum faruri de ceata in spoiler, iar pe plafon au fost montate doua proiectoare.

Renault Duster Detour Concept a fost lansat simultan cu debutul comercial al Daciei Duster Facelift 2013, mai scrie sursa citata, preturile in Romania pentru SUV-ul argesean pornind de la 10.900 de euro cu TVA inclus in cazul versiunii de baza, Acces, de 1.6 litri 16V cu 105 CP si configuratie 4×2, pana la 17.000 de euro pentru versiunea Duster Laureat 4×4 1.5 dCi si 110 CP.

Sursa foto: bistrita.citynews.ro