Uite cum indepartezi praful din desertul Sahara de pe masina ta. FOTO

Un val de praf din desertul Sahara va acoperi, vineri si sambata, Romania. In aceste conditii, milioane de masini vor deveni extrem de murdare. Mondo News te invata cum sa-ti cureti praful saharian de pe masina ta.

“In zilele de 4 si 5 aprilie concentratii foarte reduse de praf saharian se pot inregistra si deasupra României, in conditiile in care tara noastra se va afla la extremitatea acestei formatiuni barice depresionare”, a aratat, joi, un comunicat de presa al Administratiei Nationale de Meteorologie.

Mare sau nu, cantitatea de praf din desertul Sahara se va depune pe sol, iar asta inseamna ca va ajunge si pe milioanele de masini din tara noastra. Ca in orice metoda de curatare, exista una buna si una mai putin buna, pe care nu ti-o recomandam sub nici o forma intrucat iti va afecta autoturismul.

Citeste si: VALUL DE PRAF DIN SAHARA VINE PESTE ROMANIA. VEZI CAND NE VA LOVI FURTUNA

In cazul in care nu apelezi la o spalatorie profesionista si doresti sa iti cureti singur masina, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa o clatesti temeinic cu apa rece pentru a indeparta toate particulele mici de praf ce iti pot zgaria vopseaua. Apoi iti recomandam sa folosesti un sampon auto, alaturi de un burete de calitate. Dupa ce ai terminat de curatat bine, tot ceea ce trebuie sa faci este sa o speli bine cu apa.

Sursa foto: autoexpress.co.uk, cars.about.com