Uite masina care se incarca la priza si care costa mai putin decat un Logan pe motorina. VIDEO

O companie auto nemteasca vrea sa revolutioneze piata masinilor de oras. “Colibri” este modelul electric ce poate fi incarcat la o priza obisnuita si care costa mai putin decat o Dacia Logan pe motorina.

Colibiri este un model mini, suta la suta electric, dezvoltat de Innovative Mobility Automobile (IMA), o companie germana care l-a adus anul trecut la Geneva sub forma de prototip.

Acum, masina cu un singur loc, propulsata de un motor electric de 32 cp, urmeaza sa intre in productia de serie, scrie incont.ro.

Citeste si: DACIA PREZINTA UN CONCEPT LA SALONUL AUTO DE LA PARIS. FOTO IN ARTICOL

Incarcate la o priza obisnuita, bateriile lui Colibri ii confera modelului o autonomie de 110 km. Daca soferul nu are timp, poate incarca masina timp de 20 de minute, iar capacitatea de rulare va fi de 80%. Modelul mini electric cantareste foarte putin, doar 440 kg. Viteza maxima este de 120 de km/h si ajunge la 100 de km/h in 10 secunde.

IMA spune ca va produce 18.000 de astfel de modele anual, productia urmand sa inceapa spre sfarsitul lui 2014, urmand ca primele livrari sa aiba loc in 2016. Pretul ar urma sa fie mai mic decat costa acum Dacia Logan diesel. Astfel, noul Colibri electric va costa 8.900 de euro in varianta de baza. In plus, utilizatorul trebuie sa mai plateasca 55 de euro in fiecare luna chirie pentru setul de baterii.

Sursa foto si video: gtdemo.com, youtube.com