Uite tricoul care ii face pe barbati mai atragatori

Veste buna pentru barbatii care nu se considera destul de atragatori. Oamenii de stiinta au descoperit tricoul care ii va face mai atragatori doar prin simpla purtare a acestuia.

Un studiu intreprins de oamenii de stiinta de la Universitatea Nottingham, Marea Britanie, releva, conform realitatea.net, faptul ca simpla purtare a unui tricou inscriptionat cu litera „T” de dimensiuni mari ii face pe masculii „cu burtica” sa para mai atragatori pentru femei.

Psihologul Andrew Dunn de la Universitatea Nottingham a fotografiat cinci barbati si apoi a realizat copii ale fiecarei fotografii cu mici modificari. Pe unele tricouri, Dunn a desenat o litera „T” de diferite dimensiuni, pe altele a desenat o litera „T” inversata, iar tricourile din ultimul grup au fost lasate fara nicio inscriptie.

De asemenea, Dunn a variat latimea literei „T” pe tricouri, uneori bara orizontala fiind mai lunga decat cea verticala, alteori mai scurta.  Dupa aceea, fetele barbatilor din fiecare poza au fost blurate, iar unui grup de femei I s-a cerut sa clasifice gradul de atractie. Rezultatele au aratat ca femeile clasificau in mod constant barbatii cu tricouri ce infatisau litera „T” in picioare ca fiind mai atragatori, lucru fiind valabil chiar si atunci cand comparau acelaai barbat ce purta doua tricouri diferite.

Sursa foto: realitatea.net