#UKsLastSummer: Ultima vacanță de vară a britanicilor în care se mai pot bucura de beneficiile apartenenței la UE (IV)

Vacanța de vară este la apogeu, dar pentru unii dintre cetățenii europeni, aceasta va fi ultima în care se mai pot bucura de toate beneficiile apartenenței la UE. În martie 2019, când UK va părăsi Uniunea Europeană, cetățenii săi nu vor mai putea beneficia de o mulțime de avantaje, așa cum o fac astăzi. Aceste beneficii se fac simțite mai ales în sezonul vacanțelor.

Dar care sunt aceste beneficii? 

Grupul PPE în Parlamentul European a făcut o sinteză a acestor drepturi și avantaje pe care le avem astăzi, ca cetățeni europeni:

Drepturile UE de călătorie

Sperăm că, atunci când luați un avion în această vară, nu veți avea întârzieri. Din păcate, întârzierile au loc, dar datorită drepturilor dumneavoastră în calitate de cetățean UE, aveți dreptul la compensații pentru zborurile întârziate.
 
Atunci când un zbor este anulat, pasagerii au dreptul la rambursarea costului integral al biletelor pentru părțile călătoriei care nu au fost efectuate și pentru părțile deja efectuate dacă zborul:
 nu mai servește scopului, conform planului inițial de călătorie, împreună cu, dacă este cazul, un zbor de întoarcere la primul punct de plecare cât mai curând posibil sau;
 Re-rutare către destinația finală în cel mai scurt timp sau;
 Re-rutare, dacă pasagerul solicită, până la destinația finală, în funcție de disponibilitatea locurilor.
 
În plus, pasagerii au dreptul la mese și băuturi răcoritoare în funcție de timpul de așteptare și la două apeluri telefonice sau e-mailuri.
 
Dacă redirecționarea este în ziua următoare zborului planificat, pasagerii au, de asemenea, dreptul la cazare la un hotel în cazul în care este necesar un sejur de una sau mai multe nopți sau în cazul în care este necesar un sejur suplimentar față de cel destinat pasagerului.
 
Transportul ar trebui să fie furnizat între hotel și aeroport.
 
Regulamentul european 261/04 garantează până la 600 de euro pe pasager pentru zborurile întârziate timp de trei ore sau mai mult.