#UKsLastSummer: Ultima vacanță de vară a britanicilor în care se mai pot bucura de beneficiile apartenenței la UE (V)

Vacanța de vară este la apogeu, dar pentru unii dintre cetățenii europeni, aceasta va fi ultima în care se mai pot bucura de toate beneficiile apartenenței la UE. În martie 2019, când UK va părăsi Uniunea Europeană, cetățenii săi nu vor mai putea beneficia de o mulțime de avantaje, așa cum o fac astăzi. Aceste beneficii se fac simțite mai ales în sezonul vacanțelor

Dar care sunt aceste beneficii?

Grupul PPE în Parlamentul European a făcut o sinteză a acestor drepturi și avantaje pe care le avem astăzi, ca cetățeni europeni:

Duty free

În conformitate cu regulile actuale de aderare la UE, cetățenii UE pot aduce înapoi o cantitate nelimitată de bunuri din oricare altă țară UE.
 
Bunurile trebuie să fie destinate consumului personal sau cadouri, iar ofițerii vamali pot pune întrebări suplimentare turiștilor care încearcă să aducă mai mult de 800 de țigări sau mai mult de 10 litri de băuturi spirtoase într-o țară a UE. În 1999, scutirea de drepturi vamale între națiunile UE a fost eliminată, adică cetățenii UE trebuie să plătească prețul integral pentru aceste bunuri.
 
Odată cu Brexit-ul, cumpărăturile cu scutire de taxe vor fi probabil reintroduse pentru călătoriile pe calea aerului, pe uscat și pe mare. 

Plajele și calitatea apei

Calitatea apei pentru scăldat în Europa și în Marea Britanie sa îmbunătățit, deoarece standardele au fost stabilite de către Directiva UE privind apele pentru scăldat (76/160 / EEC) ce datează din anii 1970.
 
 
Aceste reguli au oferit cetățenilor informații mai bune și din timp cu privire la calitatea apei a apelor de scăldat. Steagul albastru este o etichetă ecologică acordată plajelor și porturilor de agrement ce au o bună gestiune a mediului.
 
Citește și:  #UKSLASTSUMMER: ULTIMA VACANȚĂ DE VARĂ A BRITANICILOR ÎN CARE SE MAI POT BUCURA DE BENEFICIILE APARTENENȚEI LA UE (IV)
 
Fondurile UE asigură și promovează plaje și porturi curate și sigure pentru public și educă autoritățile locale, operatorii privați din turism și publicul cu privire la protecție.
 
În ultimii 25 de ani, Marea Britanie, în special, a înregistrat o reducere dramatică a numărului de plaje poluate de sistemele de canalizare. Păstrați plajele noastre frumoase în această vară!
 
Surse:
https://europa.eu/youreurope/ citizens/travel/driving- abroad/car-rental-abroad/ index_en.htm
https://europa.eu/youreurope/ citizens/health/prescription- medicine-abroad/prescriptions/ index_en.htm