Ultima declaratie a lui VLADIMIR PUTIN, o AMENINTARE DIRECTA la adresa ROMANIEI

Asociatia pentru Implementarea Democratiei (AID) considera ca ultima declaratie a presedintelui rus VLADIMIR PUTIN este o AMENINTARE DIRECTA la adresa ROMANIEI, informeaza Agerpres.

VLADIMIR  PUTIN a avertizat, vineri, ROMANIA si Polonia ca, acum, s-ar putea afla in raza de actiune a rachetelor ruse, deoarece gazduiesc elemente ale scutului antiracheta american pe care Moscova il considera o amenintare.

CITESTE SI: RUSIA VREA SA TRANFORME ROMANIA INTR-UN STAT SLAB, NESIGUR SI MAI CORUPT

“Daca ieri in aceste zone din Romania oamenii pur si simplu nu stiau ce inseamna sa fii in raza de actiune, de astazi suntem fortati sa luam anumite masuri pentru a ne asigura securitatea”, a declarat Vladimir Putin la Atena intr-o conferinta de presa, organizata in comun cu premierul grec, Alexis Tsipras. “In aceeasi situatie se afla si Polonia”, a continuat presedintele rus.

VLADIMIR PUTIN nu a specificat ce masuri concrete va lua Rusia, insa a subliniat ca nu va face primul pas si doar va raspunde la actiunile Washingtonului. “Nu vom actiona pana cand nu vom vedea rachete in zonele cu care ne invecinam”, a mai spus presedintele rus.

“O declaratie fara precedent care confirma toate analizele si punctele de vedere ale AID din ultimii ani cu privire la interesul si pozitia Rusiei fata de Romania si cresterea pericolului si interesului Rusiei fata de viata politica, sociala, dar mai ales securitatea nationala a Romaniei.

CITESTE SI: VLADIMIR PUTIN AMENINTA ROMANIA! TRAIAN BASESCU EXPLICA

Aceasta declaratie reflecta toate actiunile din ultimii ani la adresa Romaniei, iar AID avertizeaza asupra unui interes crescut de destabilizare a Romaniei si deraiere a sa de la linia de politica externa euro-atlantica”, se precizeaza intr-un comunicat de presa transmis duminica de AID.

Organizatia nu exclude faptul ca Rusia ar putea apela la influentarea puterii politice din Romania sau la organizarea unor miscari de strada, sub pretextul nemultumirii fata de guvernare.

“Atragem din nou atentia ca atat Romania, cat si Aliatii sai trebuie sa trateze cu maxima seriozitate astfel de declaratii amenintatoare la adresa securitatii nationale a Romaniei, pe care Vladimir Putin nu inceteaza sa le transmita, ignorand total explicatiile date in repetate randuri in ceea ce priveste caracterul pur defensiv al sistemului de aparare antiracheta”, se mai precizeaza in comunicat.

VLADIMIR PUTIN a facut vineri cele mai dure declaratii la adresa scutul american, atragand atentia ca Moscova a afirmat in repetate randuri ca va lua masuri de retorsiune, insa Washingtonul si aliatii sai au ignorat avertismentele.

Sursa foto: ria