Ultima dorinta a lui SERGIU NICOLAESCU

Regretatul regizor Sergiu Nicolaescu avea o dorinta isi dorea sa afle problema serviciilor secrete din perioada anilor ’50 si intentiona sa aduca in fata publicului larg adevarata personalitate a Mariei Tanase, sustine Cristian Troncota, decan al Facultatii de Informatii din cadrul Academiei Nationale de Informatii.

“Eram prieten, colaborator cu domnul Nicolaescu. Imi dadea telefon si ma intreba diferite lucruri. Erau apeluri la ora 0.00, 1.00, 2.00. Stia ca si eu lucrez ca dansul, pana tarziu in noapte. Am fost de doua ori la dansul acasa, am stat nopti intregi analizand diferite lucruri. Avea un mare interes pentru revolutie. In ultima vreme era interesat de Securitatea anilor `50. Despre Maria Tanase mi-a zis: ‘Mai, baiete, lucrez la un scenariu despre viata Mariei Tanase. Vreau sa fac un film, sa arat personalitatea ei foarte complexa, inclusiv relatia cu Eugen Cristescu (seful Serviciului Special de Informatii in perioada 12 noiembrie 1940 – 1 martie 1945 – n.r.)”. Am fost foarte bucuros ca am legatura cu dansul… era primul film in care aparea Cristescu in lumina in care am scris eu monografia despre el”, a povestit scriitorul pentru ziarulring.ro.

Vezi aici unde a fost inhumata urna cu cenusa regizorului Sergiu Nicolaescu

Cristian Troncota a mai spus ca, din conversatiile purtate, Sergiu Nicolaescu mai avea foarte putin si termina scenariul. Trebuia sa discute pe aceasta tema la o cafea, insa a aflat ca a murit.

“Cu doua saptamani inainte sa moara mi-a promis ca ma cheama sa-mi povesteasca scenariul. Eu asteptam sa ma invite la cafea si am aflat ca a murit… Am suferit teribil, nu ma asteptam sa moara! Era o mare dorinta a lui sa scoata acest film… Stia ca o sa aiba succes. Voia sa faca din Maria Tanase ceea ce merita, o mare diva a Romaniei, cum a fost Marilyn Monroe pentru americani. Il admiram pentru obiectivitate, pentru felul in care se documenta la fiecare film in parte”, a conchis Cristian Troncota.