ULTIMA ORA: FRANTA intra in RAZBOI! Anuntul facut de Palatul Elysee in urma cu putin timp

ULTIMA ORA: FRANTA intra in RAZBOI! Anuntul facut de Palatul Elysee in urma cu putin timp

Franta va trimite “in urmatoarele ore” arme in Irak “pentru a sustine capacitatea operationala a fortelor angajate in lupta impotriva Statului Islamic” (SI) jihadistii care avanseaza spre Bagdad, a inforat miercuri Palatul Elysée intr-un comunicat de presa citat de AFP, transmite Agerpres.

“Pentru a raspunde nevoilor urgente exprimate de autoritatile regionale din Kurdistan, sefului statului francez François Hollande a decis, in acord cu Bagdadul, sa trimita arme in urmatoarele ore”, a anuntat presedintia franceza intr-un comunicat. 

Facand referire la discutia ce a avut loc joi intre presedintele francez François Hollande si presedintele Kurdistanului irakian, Massoud Barzani, Palatul Elysée a precizat ca ‘Franta a luat deja masurile necesare de mai multe zile pentru a sustine capacitatea operationala a fortelor angajate impotriva SI”.

Citeste si: MAE RESPINGE informatiile privind livrarile de ARMAMENT catre rebelii din Irak

“Situatia catastrofala cu care se confrunta populatia in regiunea Kurdistanul irakian necesita continuarea si amplificarea mobilizarii comunitatii internationale”, se arata in comunicat.

Franta intentioneaza astfel sa aiba ‘un rol activ, furnizand, in cooperare cu partenerii sai si cu autoritatile irakiene, orice asistenta necesara”. “Este esential sa fie creat rapid un guvern de uniune, reprezentativ pentru toate comunitatile irakiene, pentru a lupta eficient impotriva gruparii Statul Islamic”, se precizeaza in comunicatul difuzat de Paris, potrivit Agerpres. 

Citeste si: FRANTA ar putea livra ARME Irakului

Londra va transporta de asemenea ‘material militar de la alte state’ destinat fortelor kurde pentru a le ajuta sa faca fata ofensivei jihadiste din nordul Irakului, a anuntat marti un purtator de cuvant al primului ministru britanic, David Cameron.