ULTIMUL din cei patru DETINUTI EVADATI din arestul IPJ Cluj, PRINS dupa DOUA SAPTAMANI

ULTIMUL dintre cei patru barbati care au evadat in urma cu aproape doua saptamani din arestul Politiei Judetene Cluj a fost prins, joi, in municipiul Alba Iulia, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

Acestea au declarant ca al patrulea barbat dintre cei evadati din arestul Politiei Judetene Cluj, Alexandru Bartus, in varsta de 32 de ani, care era dat in urmarire nationala, a fost prins joi, in jurul orei 15.00, in municipiul Alba Iulia.

Conform acelorasi surse, el urmeaza sa fie adus la Cluj-Napoca, unde va fi audiat de un procuror si apoi dus din nou in arestul Politiei.

In 17 ianuarie, Alexandru Bartus a evadat, impreuna cu alti trei barbati, din arestul Politiei Judetene Cluj, profitand de neatentia agentilor de serviciu. Cei patru au reusit sa fuga dintr-un spatiu destinat activitatilor sportive, prevazut deasupra cu un grilaj din fier, pe care detinutii l-ar fi indepartat pentru ca nu era prins bine.

Citeste si: ANCHETA la IPJ Cluj: POLITISTII care erau de serviciu cand patru detinuti au evadat sunt CERCETATI DISCIPLINAR si PENAL

Primul dintre cei patru tineri evadati, Daniel Catalin Baciu, in varsta de 16 ani, a fost prins in aceeasi seara, in zona garii din Cluj-Napoca, la cateva ore dupa disparitie. Ulterior, in noaptea urmatoare, politistii au reusit sa-l prinda, in zona centrala a municipiului Cluj-Napoca, pe Claudiu Marin Botorea, de 36 de ani, care fusese arestat preventiv pentru furt calificat. Al treilea evadat a fost prins a doua zi dimineata, in jurul orei 07.00, in zona garii din Cluj-Napoca, fiind vorba despre Tiberiu Lacatus, de 22 de ani, care fusese arestat preventiv pentru tentativa de omor.

Alerta instituita dupa evadarea celor patru detinuti a fost mentinuta in continuare, intrucat ultimul dintre evadati, Alexandru Cristian Bartus, nu era gasit, fiind dat in urmarire nationala.

Alexandru Cristian Bartus era arestat preventiv pentru furt calificat, dar surse din Politiei spuneau ca Bartus are mai multe mandate de arestare emise pe teritoriul Frantei, pentru o talharie urmata de moartea victimei si pentru mai multe infractiuni de furt, insa Politia Romana nu a putut sa il extradeze intrucat nu exista un mandat european sau international emis pe numele sau.

Citeste si: ALERTA in Cluj: PATRU BARBATI aflati in arestul Politiei au EVADAT

Sursele citate spuneau ca politistii care erau de serviciu la arest cand au evadat cei patru sunt cercetati atat in cadrul unei anchete interne, derulate la Inspectoratul de Politie Judetean Cluj, cat si in cadrul unei anchete penale deschisa de un procuror.

Potrivit acelorasi surse, cei trei politisti nu mai lucreaza la arestul IPJ Cluj, ci au fost transferati, la cererea lor, la alte sectii sau servicii din inspectorat.

Sursa foto: citynews.ro