ULUITOR! Aici se afla POARTA energetica spre VIITOR

Descoperire uluitoare facuta de arheologi in mijlocul padurii. Este unic, dateaza de un mileniu, iar descifrarea sa ne va ajuta sa ne intelegem mai bine trecutul si sa ne creionam viitorul. Este vorba despre un important oras maya, al carui apogeu a fost atins in perioada 600 e.n. – 900 e.n., care a fost descoperit in estul Mexicului de o echipa internationala de arheologi, a anuntat Institutul National de Antropologie (INAH) din aceasta tara.

Acest oras, care se intinde pe 22 de hectare in statul mexican Campeche, a ramas ascuns in jungla timp de multe secole, inainte de a fi descoperit, in urma cu doua saptamani, de o echipa de arheologi care l-au denumit Chactun – “Piatra rosie” sau “b” in limba maya, scrie cultural.bzi.ro.

Misiunea echipei de arheologi a fost finantata de National Geographic Society din Statele Unite, de compania austriaca Villas si de cea slovena Ars Longa. “Este vorba cu adevarat de unul dintre cele mai mari situri din regiunea Pamanturilor joase centrale” ale civilizatiei maya, afirma Ivan Sprajc, arhelog la Centrul de Cercetari stiintifice al Academiei de Stiinte si Arte din Slovenia, coordonatorul expeditiei.

Citeste si: TIMPUL S-A SCURTAT? Specialistii anunta o teorie SOCANTA!

“Sunt stele si altare – dintre care unele au pastrat pana astazi portiuni de stuc – care reflecta splendoarea acelui oras”, contemporan cu alte orase maya precum Calakmul, Becan si El Palmar.

Citeste si: Anunt BOMBA din partea savantilor: PAMANTUL se indreapta catre o noua EXTINCTIE in masa!

Acest sit arheologic, de o importanta extrem de mare, ii poate ajuta pe cercetatori sa studieze tainele culturii maya. “Pe noi ne ajuta sa ne apropiem mai mult de aceasta cultura extrem de importanta in istorie. Altii insa vad in mayasi prezicatorii viitorului. Oricum, acest loc este unic si ne va ajuta sa ne intelegem mai bine trecutul si sa ne creionam viitorul”, conchide Sprajc.