Umilit de statul roman, ameninta ca isi da FOC

Ion Bancu este un pensionar din Calarasi ajuns la capatul puterilor in lupta cu nedreptatile. Dupa 40 de ani de munca, barbatul primeste lunar 760 de lei, din cauza angajatorului care nu i-a achitat toate cotizatiile la bugetul de stat. Pensionarul vrea sa isi dea foc.

Din cei 40 de ani de munca ai lui Ion Bancu, 28 sunt incadrati in grupa a II-a de munca. Totusi, in perioada 1992-1995 angajatorul nu i-a virat lui Ion Bancu contributia pentru pensie, iar in 2001, cand a mers sa se pensioneze, barbatul a suferit un soc. De la ghiseu i s-a spus ca nu are vechimea necesara, intrucat anii in care nu i s-a platit contributia nu i se pot lua in considerare, informeaza Romania TV.

Citeste si: RECALCULARE PENSII: MINISTRUL MUNCII A ANUNTAT CA PENSIILE VOR CRESTE IN MEDIE CU 63 DE LEI. MAJORAREA, CU O LUNA INAINTE DE CAMPANIE

Ion Bancu a dat in judecata atat angajatorul rau platnic, cat si Casa Judeteana de Pensii, insa de la Parchet i s-a spus ca nu pot fi audiati functionari publici.

Ajuns la capatul puterilor si al rabdarii, barbatul a declarat, joi seara, in emisiunea Romania la Raport, ca vrea sa isi dea foc, considerand ca doar asa va reusi sa atraga atentia autoritatilor care nu ii fac dreptate.

Sursa foto: stirileprotv.ro