Un alt dictator vrea să meargă în vizită la omologul său nord-coreean, Kim Jong-un

Președintele sirian Bashar al-Assad intenționează să efectueze o vizită în Coreea de Nord pentru a se întâlni cu liderul regimului de la Phenian, Kim Jong Un, informează agenția nord-coreeană de știri KCNA, citată de agenția de știri Reuters, notează mediafax.ro.

“Voi vizita DPRK și mă voi întâlni cu E.S. (Excelența Sa) Kim Jong Un”, a declarat Assad, potrivit agenției KCNA, folosind inițialele numelui oficial al țării, Republica Democrată Populară Coreea.

Administrația prezidențială de la Damasc nu a comentat încă informațiile difuzate de presa nord-coreeană. Phenianul și Damascul au relații bune, iar observatorii ONU au acuzat Coreea de Nord că ar coopera cu Siria în ceea ce privește dezvoltarea armelor chimice, lucru negat de Phenian.

În cazul în care va avea loc, aceasta va fi prima vizită a unui șef de stat străin în Coreea de Nord de la venirea la putere a lui Kim Jong Un, în anul 2011. “Lumea salută evenimentele remarcabile din Peninsula Coreea care au avut recent loc datorită calibrului politic remarcabil și conducerii înțelepte a E.S. Kim Jong Un”, a mai afirmat Assad, adăugând: “Sunt sigur că va obține victoria finală și negreșit va realiza reunificarea Coreii”. Potrivit agenției KCNA, Assad ar fi făcut aceste declarații cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare de către ambasadorul nord-coreean la Damasc, Mun Jong Nam.

Sursa foto: bbc