Un apropiat al ELENEI UDREA, RETINUT in DOSARUL GALA BUTE. UPDATE

TUDOR BREAZU, administratorul mosiei de la Nana a ELENEI UDREA, a fost retinut, sambata, de procurorii DNA, care il acuza de complicitate la luare de mita in DOSARUL “GALA BUTE”, suma vizata fiind de 50.000 de euro, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

UPDATE 22.15: Omul de afaceri TUDOR BREAZU ar fi primit bani drept mita sub forma unor contracte fictive de publicitate, iar ulterior banii ajungeau la ELENA UDREA, ar fi constatat procurii DNA, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres.

Acestea au explicat ca dupa ce administratorul incasa de la Ministerul Dezvoltarii banii pentru lucrarile efectuate, in baza contractului incheiat 10 la suta s-ar fi intors la ELENA UDREA, sub forma de mita, prin intermediului lui TUDOR BREAZU.

Aceleasi surse au afirmat ca modalitatea de primire a mitei ar fi fost — administratorul vira bani in contul lui Breazu, sub forma de contracte fictive de publicitate, iar acesta ii dadea ELENEI UDREA.

Breazu va fi prezentat duminica la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.

DNA a cerut, marti, de la Camera Deputatilor, doua avize pentru arestarea preventiva a ELENEI UDREA, fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, unul in DOSARUL “GALA BUTE” si celalalt in DOSARUL MICROSOFT.

Citeste si: MARTURIE SOC: CRISTIAN SIMA face dezvaluiri incredibile despre MICROSOFT si coruptia din PRESA

In DOSARUL “GALA BUTE”, avizul a fost cerut dupa ce procurorii DNA au extins urmarirea penala pe numele ELENEI UDREA si pentru luare de mita. DNA a solicitat atat avizarea urmaririi penale pentru noua fapta, cat si incuviintarea arestarii preventive.

In DOSARUL “GALA BUTE”, ELENA UDREA este acuzata ca a luat decizia organizarii evenimentului, in urma unor discutii cu RUDEL OBREJA, presedinte al Federatiei Romane de Box, si le-a cerut subordonatilor sai de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului sa gaseasca solutii de incheiere a contractului privind finantarea evenimentului, urmarind obtinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui LUCIAN BUTE.

Citeste si: CEREREA DE ARESTARE preventiva a ELENEI UDREA in dosarul Microsoft va fi discutata luni de conducerea Camerei Deputatilor

Fostul ministru al Economiei Ion Ariton este suspectat si el in acest dosar, pentru ca ar fi determinat reprezentantii a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica si Romgaz, sa sponsorizeze ilegal, cu suma totala de peste 1,7 milioane de lei, organizarea Galei Bute de catre firma lui RUDEL OBREJA.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut aviz de la Senat pentru urmarirea penala a lui ION ARITON. Comisia juridica din Senat a avizat marti solicitarea procurorilor, urmand ca plenul sa aiba decizia finala asupra cererii DNA.