Un ATAC INFORMATIC a BLOCAT activitatea de la VAMA ARAD

Activitatea Vamii Arad – de interior – este paralizata, luni, din cauza unor probleme la reteaua informatica, ce ar fi cauzate de un atac informatic care ar afecta toate vamile de interior din vestul tarii, potrivit unor surse din cadrul institutiei. Zeci de automarfare asteapta efectuarea formalitatilor, dar nu se stie cand va putea fi reluata activitatea, informeaza News.ro.
 
Surse din cadrul Vamii Arad au declarat, luni, pentru News.ro, ca toate computerele au fost oprite din cauza unui atac informatic, astfel ca activitatea este complet blocata. Conform surselor citate, ordinul de deconectare a sistemelor de la reteaua proprie de comunicare (intranet) a fost primit de la conducerea Reglionalei Vamale Timisoara, de care apartin si vamile aradene.
 
“Vineri, sistemele mergeau bine. Azi (luni – n.r.), cand am ajuns la lucru, am fost nevoiti sa oprim toate computerele din vama de interior Arad, astfel ca nu se mai poate lucra. Se pare ca este vorba de un atac informatic. Nu stim cat va dura aceasta situatie”, a declarat sursa citata. In curtea Vamii Arad sunt deja aproximativ 30 de automarfare care asteapta efectuarea formalitatilor.
 
“Va dati seama ca este abia inceputul zilei. Daca nu se reia activitatea cateva ore, aici vor fi cozi mari de TIR-uri”, a mai spus sursa citata. In Vama Arad lucreaza 16 angajati, pe aproximativ 20 de computere.
 
Sursa foto: realitatea