Un AUTOCAR cu romani s-a RASTURNAT in Ungaria. Ranitii au fost transportati la spital

Un autocar in care se aflau 28 de turisti romani si care venea dinspre Roma s-a rasturnat luni dimineata in Ungaria, potrivit postului B1 TV.

UPDATE 13.32: Cele 13 persoane ranite in urma accidentului rutier din Ungaria, intre care doua sunt in stare grava, au fost transportate la spital, iar alti 19 pasageri au fost dusi la sediul Politiei din Mako, unde au primit mancare si bautura, potrivit MTI.

Conform purtatorului de cuvant al Politiei din Csongrad, Szenti Szabolcs, cele 13 persoane ranite dupa ce autocarul in care se aflau s-a rasturnat in localitatea Mako din Ungaria au fost transportate cu ambulantele la spital.

Alti 19 pasageri din autocar, care nu au fost raniti, au fost dusi la sediul Politiei din Mako, unde au primit mancare si bautura, mai relateza MTI.

Potrivit unor surse locale, cei 32 de pasageri sunt romani, iar autocarul, care apartine unei firme din Galati, se intorcea din Italia.

UPDATE 11.41: Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, doi cetateni romani au fost raniti grav si alti 11 au suferit rani usoare dupa ce autocarul, in care se aflau 32 de persoane la bord, a alunecat intr-un sant in localitatea Mako din Ungaria, pe fondul conditiilor meteo nefavorabile.

“In prezent, autoritatile efectueaza manevrele de descarcerare. O echipa a oficiului consular se deplaseaza catre locul accidentului pentru a acorda asistenta consulara si pentru a sprijini autoritatile in demersurile de identificare a persoanelor. Oficiul consular pastreaza permanent legatura cu autoritatile locale si este pregatit sa acorde asistenta consulara in limita competentelor legale”, se arata in comunicatul MAE.

UPDATE 11.01: Zeci de echipaje de salvatori au ajuns la fata locului. Si consulul Romaniei in Ungaria se deplaseaza spre locul accidentului.

Accidentul a avut loc in jurul orei 9.30 pe autostrada M43, in apropierea localitatii Mako. Potrivit primelor informatii, autocarul are numar de Galati. In acest moment echipele medicale din Ungaria se apropie de locul accidentului.

Citeste si: Una dintre femeile RANITE in accidentul de autocar din Bulgaria va fi OPERATA la Floreasca

Deocamdata nu se cunosc cauzele accidentului. Se pare ca autocarul ar fi intrat int-un sant cel mai probabil pentru ca soferul ar fi pierdut controlul volanului.  

Citeste si: Accident de autocar Bulgaria: Sase RANITI au fost adusi la spitalul Floreasca

In momentul producerii accidentului, majoritatea pasagerilor dormeau. Din fericire, nu exista morti si nici raniti grav. Mai multe persoane au suferit atacuri de panica si au rani usoare de la cioburile geamurilor sparte.