Un avion al Air France a aterizat de URGENTA in Kenya dupa o ALERTA FALSA cu BOMBA. UPDATE

Un avion al Air France, care decolase din Insula Mauritius si se indrepta catre aeroportul Charles de Gaulle din Paris, a facut o aterizare de urgenta in noaptea de sambata spre duminica la Mombasa, in Kenya, dupa descoperirea unui pachet suspect la bord, a anuntat politia kenyana, relateaza Agerpres citand AFP.
 
UPDATE 18.05Dispozitivul suspect gasit in toaleta avionului BOEING 777 al Air France care se indrepta din Mauritius spre Franta nu continea explozibil, fiind vorba despre o farsa, a declarat duminica directorul general al companiei aeriene.

Avionul a fost fortat sa efectueze o aterizare de urgenta in Mombasa, duminica, dupa ce un pachet suspect a fost descoperit in toaleta. Pasagerii si membrii echipajului au fost evacuati in siguranta, in timp ce pachetul a fost preluat de investigatori spre a fi analizat. Ulterior, autoritatile din Kenya au anuntat ca obiectul suspect este o bomba, fiind publicata si o imagine cu acesta.
 
STIRE INITIALA

Zborul AF 463, cu 459 de persoane la bord si 14 membri ai echipajului, a plecat de pe Insula Mauritius la ora 21:00 locala si urma sa ajunga la Paris la ora 05:50 locala (04:50 GMT). Avionul a aterizat pe aeroportul international Moi de Mombasa, pe coasta de est a Kenyei, la ora 00:37 locala.

“S-a cerut o aterizare de urgenta dupa ce un dispozitiv suspect despre care s-a crezut ca ar putea fi o bomba a fost descoperit intr-o toaleta. A fost pregatita o aterizare de urgenta, aparatul a aterizat fara probleme si pasagerii au fost evacuati”, a declarat Charles Owino, un purtator de cuvant al politiei.

“Experti in explozivi ai Marinei si din cadrul Departamentului de Investigatii Criminale (CID) al politiei au sosit la fata locului, au luat acest dispozitiv si l-au demontat pentru a vedea daca contine explozivi”, a adaugat el.

Avionul se afla in continuare pe aeroportul din Mombasa la primele ore ale diminetii de duminica, a precizat aceeasi sursa.

 
Sursa foto: vivafm