Un AVION american de lupta F-15 s-a prabusit in estul Angliei

Un avion american de lupta F-15 s-a prabusit, in aceasta dupa-amiaza, in estul Angliei, pe camp. Potrivit presei internationale, accidentul aviatic nu s-a soldat cu victime, pilotul reusind sa se catapulteze.

“Avionul s-a prabusit intr-o zona rurala izolata si nici o instalatie nu a fost afectata. Pilotul s-a catapultat, prezinta rani foarte mici si a parasit locul accidentului cu elicopterul”, a precizat politia din Lincolnshire, transmite Agerpres.

Un purtator de cuvant al US Air Force a confirmat ca avionul era un F-15 si ca pilotul s-a catapultat si este in stare buna. Avionul facea parte din cel de-al 48-lea escadron de vanatoare al US Air Force, cu baza la Lakenheath, la aproximativ 60 de kilometri la sud de locul prabusirii.

Citeste si: BULGARIA VREA AVIOANE MILITARE F-15. ROGOZIN: PREMIERUL BLIZNASKI TRADEAZA INCA O DATA RUSIA, IN FAVOAREA UNOR AVIOANE AFLATE IN UZ

Potrivit martorilor, avionul F-15 s-a prabusit la cateva sute de metri de o scoala primara. “A fost creat un cordon de securitate si publicul a fost rugat sa nu se apropie deoarece aparatul a luat foc si fumul poate fi periculos”, a adaugat politia, care a fost alertata de martori in jurul orei 14.30 GMT.