Un avion de pasageri El Al a avut probleme la Tel Aviv, asta-vara, dupa ce o aeronava din Romania a aterizat de urgenta

Pilotii unui avion de pasageri al companiei El Al au pierdut scurt timp controlul asupra aeronavei, in august, deasupra aeroportului din Tel Aviv, in contextul in care o alta aeronava, a unei companii din Romania, a avut nevoie sa aterizeze urgent din cauza unor probleme tehnice, relateaza Haaretz.

Potrivit concluziilor Ministerului israelian al Transporturilor, echipajul avionului El Al a gestionat gresit o manevra de intoarcere, “pierzand temporar controlul asupra aparatului”.

Incidentul a avut loc pe 10 august, in momentul in care avionul de pasageri al companiei El Al, care venea de la Frankfurt, se pregatea sa aterizeze pe Aeroportul international Ben Gurion din Tel Aviv. in timp ce pregateau aterizarea, pilotii avionului israelian au primit ordin de la turnul de control sa intoarca si sa urce la altitudinea de 1.300 de metri, in contextul in care o alta aeronava avea nevoie sa aterizeze urgent. in timpul manevrei de intoarcere, avionul companiei El Al s-a inclinat periculos de mult spre partea frontala si a avut, scurt timp, o viteza de doar 109 kilometri pe ora. Dupa cateva secunde, pilotii avionului israelian au corectat traiectoria si au marit viteza, evitand astfel prabusirea, au stabilit anchetatorii.

Citeste si: ZBOR MH17: 284 de VICTIME au fost identificate

Potrivit ziarului Haaretz, celalalt avion apartinea companiei romane Ten Airways. Avionul decolase de la Tel Aviv dar a avut nevoie sa aterizeze urgent din cauza unor probleme la un motor. Cele doua aeronave au aterizat in siguranta si nicio persoana nu a fost ranita in incident.