Avionul cu 239 de persoane la bord disparut s-ar fi prabusit aproape de coasta sudica a Vietnamului. UPDATE

UPDATE ora 15.30: Agentia de stiri chineza Xinhua anunta ca s-au gasit urme de combustibil in marea in care se presupune ca s-a prabusit avionul, insa informatia nu a fost confirmata oficial. Avionul s-ar fi prabusit in apropiere de coasta sudica a Vietnamului. 

Cele doua fasii de combustibil sunt lungi de 10 si respectiv 15 km si au fost reperate de avioane militare in coasta de sud a Vietnamului. O declaratie oficiala a guvernului vietnamez spune ca aceste urme se potrivesc cu cele provocate de obicei de un avion prabusit in mare. Cu putin timp inainte de aceasta informatie, vietnaemzii au estimat ca avionul s-a prabusit in jurul orei locale 2:40, langa insula Tho Chu.

Pasagerii aeronavei provin din mai multe tari: 153 de chinezi, 38 de malaezieni, 12 indonezieni, 7 australieni, 4 americani, 3 francezi, 2 neozeelandezi, 2 ucraineni, 2 canadian, un rus, un austriac, un italian, un taiwanez si un olandez, sustine AFP.

Capitanul aeronavei este Zaharie Ahmad Shah, un pilot de 53 de ani din Malaezia, cu peste 18.000 de ore de zbor, potrivit Sky News.

Malaysia Airlines anunta ca a “pierdut contactul” cu un avion cu destinatia Beijing cu 239 de pasageri la bord. Aeronava a disparut in spatiul aerian al Vietnamului. Avionul a pierdut contactul cu turnul de control dupa ce a parasit capitala malaysiana.

Hanoiul a anuntat, in aceasta dimineata, caavionul companiei Malaysia Airlines a disparut in spatiul aerian al Vietnamului. Avionul companiei Malaysia Airlines care transporta 239 de persoane la bord de la Kuala Lumpur la Beijing a disparut sambata dimineata in spatiul aerian al Vietnamului, a anuntat Guvernul vietnamez, citat de AFP.

“Avionul a pierdut contactul in spatiul aerian al provinciei Ca Mu, inainte de a intra in contact cu turnul aerian de control de la Ho Si Min”, precizeaza un comunicat publicat pe site-ul Guvernului vietnamez.

Avionul a pierdut contactul cu turnul de control la ora locala 02.40 (vineri, 20.40, ora Romaniei), potrivit companiei. Aparatul, un Boeing 777-200, a decolat de la Kuala Lumpur cu 239 de persoane la bord, dintre care 227 de pasageri de 13 nationalitati şi 12 membri ai echipajului, si trebuia sa soseasca la Beijing la ora locala 06.30 (00.30, ora Romaniei). Potrivit agentiei China Noua, 160 de pasageri sunt de origine chineza.

“Regretam profund ca am pierdut contactul cu zborul MH370, care a parasit Kuala Lumpur sambata, la ora locala 00.41 (vineri, 18.41, ora Romaniei), cu destinatia Beijing”, a declarat CEO-ul grupului Malysia Airlines, Ahmad Yahya, citat intr-un comunicat.

“Echipa noastra ii contacteaza pe apropiatii pasagerilor şi (membrilor) echipajului”, a adaugat el. “Gandurile şi rugaciunile noastre se indreapta catre toti pasagerii, (membrii) echipajului şi familiile lor”, a spus el.

“Malaysia Airlines colaboreaza cu autoritatile, care au activat echipele lor de cautare şi de salvare pentru a localiza aparatul”, a anuntat compania. Avionul trebuia sa zboare deasupra Peninsulei Indochina.

Potrivit agentiei China Noua, contactul cu turnul de control a fost pierdut in momentul in care avionul se afla deasupra Vietnamului. Avionul nu a intrat in sfera de control a Aviatiei Civile Chineze, anunta China Noua.

Compania Malaysia Airlines (MAS) a inregistrat putine accidente. in octombrie, un bimotor Twin-Otter s-a prabuşit la aterizare pe Insula Borneo, un accident soldat cu moartea copilotului şi a unui pasager.

In 1977, un alt aparat s-a prabuşit in sudul Malaysiei, provocand moartea a o suta de persoane.