Un AVION MIG 21 LANCER s-a PRABUSIT si a EXPLODAT la CONSTANTA! PILOTUL este RANIT

Un avion MIG 21 Lancer s-a prabusit si a explodat, luni dimineata, la Constanta. Pilotul este roman si a reusit sa se catapulteze in ultimul moment. A scapat cu viata, insa se pare ca ar fi inconstient, informeaza postul de televiziune Digi24.

UPDATE: Potrivit prefectului de Constanta, Adrian Nicolaescu, pilotul a fost recuperat de catre echipele de salvare si dus cu elicopterul SMURD la spital. Ministerul Apararii a informat ca pilotul ranit este locotenent-comandorul Adrian Stancu, care s-a catapultat in jurul orei 11:15, in apropiere de aeroportul Mihail Kogalniceanu, in zona localitatii Nazarcea. “Pilotul este constient si se afla in stare stabila. El a fost recuperat, i s-a acordat primul ajutor la fata locului si a fost transportat pe cale aeriana la Spitalul Judetean Constanta”, mentioneaza un comunicat MApN 

STIRE INITIALA

Aeronava a cazut la 8 km de pista Aeroportului Kogalniceanu. Avionul decolase cu putin timp in urma de pe acelasi aeroport pentru un zbor de antrenament. Adrian Jiga, purtatorul de cuvant al aeroportului, a confirmat informatia pentru Digi24. La fata locului, se afla mai multe echipaje de urgenta apartinand de ISU Constanta.

Aeronava, care se afla in dotarea Bazei 86 Aeriana “Locotenent aviator Gheorghe Mociornita” din Fetesti, decolase in jurul orei 10:00 de pe baza aeriana din Mihail Kogalniceanu pentru a executa o misiune de antrenament in cadrul exercitiului “Thracian Eagle 2017”, care se desfasoara impreuna cu fortele aeriene bulgare. La intoarcerea pe aeroport, in timpul manevrelor de aterizare, pilotul a raportat o defectiune majora la motor, explica MApN.

Sursa foto: realitatea