Un avion militar C-17 depresurizat a aterizat de urgenta la Constanta

Un avion militar tip C-17 Galaxy, cu 17 persoane la bord, se afla in stare de urgenta, dupa ce in timpul zborului parbrizul s-a fisurat, situatie care poate duce la depresurizarea aeronavei. ROMATSA a receptionat ca s-ar putea cere aterizarea pe Aeroportul Mihail Kogalniceanu din Constanta, transmite corespondentul Mondo News. 

UPDATE ora 16.11: Aeronava militara a reusit sa aterizeze pe Aeroportul Kolgalniceanu la a doua incercare.

Aeronava decolase din Iordania, avand ca destinatie baza militara Rammstein (Germania). 

Potrivit unui comunicat de presa transmis de Centrul Operativ din Ministerul Transporturilor, “un avion militar american, de tip C 17 Galaxy, cu 15 persoane la bord, a anuntat controlorul de zbor de la Romatsa ca are parbrizul crapat, ceea ce poate duce la depresurizarea aeronavei”.

Pilotii au raportat necesitatea unei coborari de urgenta din motive de siguranta, pana la 3.300 de metri si solicitarea de a ateriza pe aeroportul Mihail Kogalniceanu din Constanta. Aterizarea ar trebui sa aiba loc in jurul orei 16.00.

Aeronava decolase din Iordania, avand ca destinatie baza militara Rammstein (Germania).

In acest moment, pe aeroport sunt pregatite de interventie doua ambulante, cinci masini de pompieri si 16 pompieri americani salvatori, pentru a interveni in cazul acestei aterizari in conditii speciale. Alte trei ambulante urmeaza sa soseasca in minutele urmatoare.