Un AVION MILITAR care trasporta membrii celebrului COR al ARMATEI ROSII s-a PRABUSIT in MAREA NEAGRA

Un AVION RUSESC cu 92 de oameni la bord s-a PRABUSIT in MAREA NEAGRA in dimineata de CRACIUN. AERONAVA PRABUSITA apartinea Ministerului Apararii si la bordul sau se aflau si membri ai CORULUI ARMATEI ROSII (ALEXANDROV) si 9 jurnalisti, care urmau sa participe la un spectacol de Revelion pentru soldatii rusi care lupta in Siria.

UPDATE: Unul dintre solistii Corului Alexandrov, Vadim Ananyev, nu a putut pleca alaturi de colegii sai pentru ca tocmai i se nascuse al treilea copil. “Colegii si prietenii mei zburau intr-acolo, in jur de 50 de persoane. Trebuiau sa sustina un concert si sa se intoarca acasa. Nu stiu ce sa spun inca, doar sper la un deznodamant bun. Eu nu am putut sa merg pentru ca tocmai mi se nascuse fiul, al treilea copil, si am stat sa-mi ajut sotia”, a declarat Ananyev pentru Komsomolskaya Pravda.

Luni, 26 decembrie, a fost declarata zi de doliu national in Rusia, a anuntat Kremlinul. Nu exista niciun supravietuitor, a anuntat oficial un purtator de cuvant al Ministerului rus al Apararii.

STIRE INITIALA

Surse citate de Ria Novosti sustin ca ramasitele avionului se intind pe o suprafata de 1,5 kilometri si la adancimi cuprinse intre 50 si 100 de metri. Nu au fost gasiti supravietuitori si nici nu e de asteptat ca acest lucru sa mai fie posibil. Presedintele rus Vladimir Putin a transmis deja condoleante familiilor celor aflati la bor si a ordonat premierului Dimitri Medvedev sa conduca personal ancheta pentru a afla cum a fost posibila tragedia.

 Purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii, Igor Konashenkov, a anuntat ca avionul a disparut de pe radar la 2 minute de la decolare. Surse anterioare spuneau ca ar fi disparut la 20 de minute de cand s-a desprins de sol.

Patru nave, patru elicopter si un avion sunt implicate in operatiunile de cautare a epavei avionului. In plus au fost trimite spre locul unde se presupune ca a avut loc tragedia 6 nave apartinand flotei la Marea Neagra ce au in dotare submarine. Totodata, 63 de scafandri ajuta la operatiuni si alti 50 se vor alatura cautarilor, a anuntat Ministerul Apararii.

Avionul, un Tupolev Tu-154, se afla in exploatare de 33 de ani, din 1983, si avea 6.689 de ore de zbor, informeaza Ministerul rus al Apararii. Viktor Ozerov, seful Comisie pentru Aparare din cadrul Camerei superioare a Parlamentului rus, a declarat pentru RIA Novosti ca “exclude total” terorismul ca posibila cauza a prabusiri avionului. El sustine ca mai probabile sunt o defectiune tehnica sau eroarea unui membru al echipajului.

“Circumstantele in care s-a petrecut tragedia de azi sunt atent investigate si toti cei afectati vor primi ajutor. Aceasta tragedie ingrozitoare a luat vietile unor oameni plini de energie si cu planuri de viitor. Printre morti sunt jurnalisti, soldati, muzicieni. Zburau spre Siria cu o misiune pasnica. E imposibil sa acceptam aceasta pierdere imensa”, a transmis si premierul Dimitri Medvedev intr-un comunicat.

Sursa foto: ria.ru