Un AVION MILITAR s-a PRABUSIT langa aeroportul din SEVILLA. Cele ZECE PERSOANE aflate la bord au MURIT. UPDATE

Un AVION MILITAR cargo de tip A400M s-a PRABUSIT sambata dupa-amiaza la marginea orasului Sevilla.

UPDATE 17.08: Cele zece persoane aflate la bord au murit, potrivit presei spaniole.

UPDATE 16.17: Politia locala a anuntat ca doua persoane care se aflau in avion au fost transportate la spital, aflandu-se in stare extrem de grava. La bordul aeronavei s-ar fi aflat intre opt si zece persoane.

Autoritatea de aviatia civila a inchis traficul aerian spre si dinspre aeroportul din Sevilla dupa producerea accidentului.

UPDATE 15.34: Avionul a explodat la prabusire si este distrus complet. Aeronava se afla in probe, urmand sa fie oferita armatei spaniole. Avionul A400M este unul dintre cele 20 de avioane pe care Spania dorea sa le cumpere de la compania franceza Airbus.

Pentru moment, nu exista informatii daca in fabrica peste care s-a prabusit avionul se aflau muncitori. Conform autoritatilor spaniole, cu cateva minute inainte de accident pilotii avionului militar au anuntat turnul de control ca au probleme tehnice.

Deocamdata nu se stiu informatii despre persoanele care insoteau pilotii, insa ar fi vorba despre ingineri ai companiei Airbus care faceau probele tehnice de zbor.

Este vorba despre un AVION MILITAR a carui productie a inceput in 2009. Pana acum au fost fabricate doar sase aeronave Airbus A400M, iar costul unei unitati incepe de la 130 de milioane de euro.

Martorii spun ca aeronava militara a cazut foarte aproape de aeroport, peste o fabrica a unei cunoscute companii internationale de bauturi carbogazoase. Potrivit primelor informatii, la bordul avionului se aflau sapte persoane.

AVIONUL s-a PRABUSIT in timp ce decola de pe aeroportul din Sevilla.

Sursa foto: twitter.com