Un AVION ROMANESC efectueaza zboruri de OBSERVATIE in RUSIA, printr-o misiune comuna Norvegia-Finlanda

Inspectori rusi efectueaza de luni zboruri de OBSERVATIE in Marea Britanie, in cadrul Tratatului Cer Deschis, in timp ce o misiune comuna Norvegia-Finlanda efectueaza manevre similare in Rusia, cu un AVION ROMANESC, potrivit unui oficial rus, scrie Mediafax, care citeaza agentia Itar-Tass.

Un avion rusesc de observatie de tip An-30B va urmari o ruta prestabilita pe care va efectua OBSERVATII. Specialistii britanici de la bord vor monitoriza procedura.

Citeste si: ROMANIA efectueaza ZBORURI de INSPECTIE in spatiul aerian al RUSIEI

“Zborurile de OBSERVATIE se desfasoara in perioada 11-15 august, de pe Aerodromul Cer Deschis Brize Norton, altitudinea maxima fiind de 2.400 de kilometri”, a declarat Serghei Rijkov, seful Centrului National rus pentru Reducerea Riscului Nuclear. Specialistii rusi efectueaza al 24-lea zbor din acest an in spatiul aerian al al unor state parte la Tratat.

Misiunea comuna Norvegia-Finlanda va efectua zborul de observare la bordul unui AVION DE OBSERVATIE ROMANESC de tip An-30, exact in aceeasi perioada. “Specialisti rusi vor monitoriza, la bord, respectarea parametrilor prevazuti ai zborului si utilizarea echipamentului de observatie prevazut prin Tratat”, a spus oficialul rus.

Citeste si: Romania desfasoara zboruri de recunoastere deasupra Rusiei

AVIONUL de tip An-30 face parte dintr-o clasa de aeronave care nu este dotata cu armament, a adaugat Rijkov.

Sursa foto: lideruldeopinie.ro