Un avion rusesc cu 224 de pasageri la bord s-a PRABUSIT in Egipt. NU EXISTA SUPRAVIETUITORI. UPDATE

Un avion de pasageri ce plecase din statiunea egipteana Sharm el-Sheikh catre orasul rusesc Sankt Petersburg a disparut de pe ecranele radar, a anuntat Ria Novosti, citand surse din cadrul autoritatii aeronautice.
 
UPDATE 16.45 Toate cele 224 de persoane aflate la bordul avionului Airbus A321-200 apartinand companiei ruse METROJET (cunoscuta si sub numele de Kogalamavia), care s-a prabusit sambata dimineata in peninsula egipteana SINAI, SI-AU PIERDUT VIATA, au confirmat guvernul egiptean si ambasada Rusiei la Cairo, transmit agentiile internationale de presa.
 
UPDATE: Un ofiter de la fata locului a declarat Reuters ca avionul este complet distrus, cei mai multi pasageri probabil ca sunt morti.

Aeronava a cazut intr-o zona muntoasa din centrul Sinaiului iar conditiile meteo au facut dificila ajungerea echipajelor de prim ajutor a spus ofiterul. Acesta a adaugat ca trupurile celor decedati si supravietuitorii vor fi dusi la Cairo pe cale aeriana.

Sursele RIA Novosti au spus ca aeronava era un Airbus A-321, avea 224 de persoane la bord si era operat de compania ruseasca Kogalymavia.
 
In aeronava erau sapte membri ai echipajului, 200 de pasageri adulti si 17 copii

In zona exista elemente puternice ale Statului Islamic, varianta unui atac terorist este luata in considerare. Surse din fortele de securitate egiptene spun ca nu exista indicii ca avionul ar fi fost doborat.

Guvernoratul egiptean Sinaiul de Nord este baza, de doi ani de zile, pentru o grupare insurgenta islamista afiliata Statului ISlamic, iar militantii sai au ucis sute de soldati si politisti.

Sursa foto: moldova