Un avocat a denuntat la DNA 49 de magistrati pentru fapte de coruptie

dna-judecatoare-spagare-avocat-denunt-dna

Scandal in Justitie. Un avocat a denuntat 49 de magistrati la Departamentul National Anticoruptie (DNA) pentru fapte de coruptie, transmite Realitatea TV.

Denunturile au fost facute in dosarul judecatoarelor anchetate pentru luare de mita, printre acestea aflandu-se si Veronica Cirstoiu. De precizat ca si avocatul care a facut denuntul este arestat in dosarul spagilor din justitie.

Judecatoarea Veronica Cirstoiu, de la Curtea de Apel Bucuresti, si fiul acesteia, Florin Cergan, au fost arestati preventiv, in 9 august, de Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul in care sunt acuzati de complicitate la trafic de influenta si luare de mita pentru solutii favorabile in dosare.

Procurorii DNA au stabilit ca, in perioada august 2011 – ianuarie 2012, Adriana Dascalu a pretins de la Dinel Staicu 2,5 milioane de euro, suma redusa ulterior la doua milioane de euro si apoi la 1,5 milioane de euro, spunand ca are influenta asupra celor trei magistrati din completul de la Curtea de Apel Bucuresti care judeca atunci contestatia in anulare formulata de Staicu in dosarul fraudarii BIR. Din completul care a judecat contestatia in anulare au facut parte Veronica Cirstoiu, Dumitrita Piciarca si Liliana Badescu.

In dosarul judecatoarei Cirstoiu, Curtea de Apel Bucuresti a admis, miercuri, propunerea de arestare a lui Dinel Staicu si a Ioanei Carmen Popescu. 

Foto: Realitatea TV