Un AVOCAT din Baroul Bucuresti a fost retinut pentru LUARE de MITA

BEJAN PAVEL COCHIOR, AVOCAT din Baroul Bucuresti, a fost RETINUT pentru 24 de ore dupa ce asupra lui au fost gasiti 19.000 de euro, pe care i-ar fi primit pentru a interveni la magistrati ai instantei supreme care judecau dosarul uneia dintre persoanele care i-ar fi dat banii.

„Din ordonanta de RETINERE intocmita de procurori a reiesit ca, in cauza exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila potrivit careia, la sfarsitul lunii iunie – inceputul lunii iulie 2014, inculpatul BEJAN PAVEL COCHIOR, a pretins de la 3 martori denuntatori suma de 19.000 euro, lasand sa se creada ca are influenta asupra magistratilor din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), investiti cu solutionarea unui dosar penal, care-l privea pe unul dintre ei”, informeaza Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

CITESTE SI: PRESEDINTELE TRIBUNALULUI MILITAR IASI este URMARIT PENAL pentru TRAFIC de INFLUENTA 

De asemenea, arata PROCURORII DNA, inculpatul a promis ca ii va determina pe judecatori sa pronunte o decizie favorabila (o pedeapsa mai redusa, ori cu suspendare) fata de unul dintre denuntatori.

Initial, inculpatul a pretins suma de 12.000 euro, in final stabilind ca pentru a „misca ceva” este nevoie de 19.000 euro.
La data de 15 iulie 2014 s-a procedat la constatarea INFRACTIUNII FLAGRANTE, asupra inculpatului fiind gasita suma de 19.000 euro.
BEJAN PAVEL COCHIOR urmeaza sa fie prezentat miercuri Curtii de Apel Bucuresti (CAB) cu propunere de ARESTARE PREVENTIVA.

CITESTE SI: MARIAN CAPATANA a fost RETINUT in dosarul de trafic de influenta al lui MIRCEA BASESCU

Sursa foto: gandul.info