Un barbat care s-a intors din Nigeria SUSPECTAT de EBOLA, dus la Institutul “Matei Bals”

Un barbat de 60 de ani din Constanta, care s-a intors recent din Nigeria, unde a lucrat pe un vas, va fi internat, joi, la Institutul “Matei Bals” din Capitala, fiind SUSPECTAT de infectare cu virusul EBOLA, a declarat managerul unitatii sanitare, ADRIAN STREINU CERCEL.

STREINU CERCEL a precizat ca barbatul are febra mare si nu se simte bine, motiv pentru care a mers la un spital din Constanta, de unde a fost trimis la “Matei Bals”, urmand sa se stabileasca daca este infectat cu EBOLA sau are o alta afectiune.

Potrivit managerului de la “Matei Bals”, in prezent este vorba doar de SUSPICIUNEA infectarii cu EBOLA, insa trebuie luate toate masurile de izolare a pacientului, pana cand se va stabili diagnosticul.

Citeste si: Suspectul internat la “Victor Babes” NU are EBOLA

“Intrucat a venit din Nigeria, s-a pus si problema ca ar putea avea EBOLA. Este, insa, foarte putin probabil sa fie vorba despre acest diagnostic, intrucat Nigeria a fost declarata de Organizatia Mondiala a Sanatatii drept tara fara Ebola”, a mai spus Cercel, citat de Mediafax.

Testele pentru EBOLA se fac chiar la Institutul “Matei Bals”, unde un etaj este izolat si pregatit cu 15 paturi pentru eventualele cazuri.

Citeste si: Barbat din Galati SUSPECTAT de EBOLA, transportat de URGENTA la Spitalul Victor Babes. UPDATE

ADRIAN STREINU CERCEL a mai precizat ca dupa ce barbatul va fi adus la institut, i se vor face rapid toate testele necesare, iar joi seara va fi facut public diagnosticul sau.

Sursa foto: libertatea.ro