Un BARBAT CONDAMNAT de Tribunalul Arad pentru TRAFIC DE MIGRANTI, EXTRADAT DIN RUSIA in ROMANIA

Un BARBAT CONDAMNAT de Tribunalul Arad pentru initierea sau constituirea unui grup infractional organizat, TRECERE ILEGALA DE FRONTIERA si TRAFIC DE MIGRANTI a fost EXTRADAT DIN RUSIA IN ROMANIA.

“La data de 20 octombrie, politistii Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala al IGPR au efectuat o misiune de preluare, sub escorta, a unui barbat, de 41 de ani, condamnat la executarea unei pedepse de sase ani de inchisoare pentru comiterea infractiunilor de initiere sau constituire a unui grup infractional organizat, trecere ilegala a frontierei de stat si trafic de migranti”, a anuntat Inspectoratul General al Politiei Romane intr-un comunicat citat de Agerpres.

Biroul National Interpol Bucuresti dispusese, la data de 30 noiembrie 2011, urmarirea la nivel international a barbatului. In urma corespondentei efectuate cu INTERPOL CHISINAU, s-a stabilit ca persoana in cauza si-ar fi schimbat numele de familie, precum si faptul ca aceasta se afla pe teritoriul Republicii Moldova. La data de 22 aprilie, INTERPOL MOSCOVA a comunicat faptul ca o persoana cu date de identitate similare ar fi sosit pe teritoriul Federatiei Ruse.

CITESTE SI: AUSTRIA: UN ROMAN A FOST CONDAMNAT LA INCHISOARE CU EXECUTARE PENTRU TRAFIC DE IMIGRANTI

“In urma schimbului de date si informatii politienesti, Interpol Moscova a comunicat, la data de 27 aprilie, ca s-a reusit identificarea, retinerea si arestarea persoanei urmarite la nivel international, in vederea extradarii catre tara noastra”‘, se arata in comunicat. Pe 9 octombrie, s-a aprobat extradarea barbatului din Rusia catre Romania.

Impotriva barbatului, Tribunalul Arad a emis un mandat de executare a pedepsei inchisorii, pentru comiterea infractiunilor de initiere sau constituire a unui grup infractional organizat, trecere ilegala a frontierei de stat si trafic de migranti, fiind condamnat la 6 ani de inchisoare.

Impreuna cu alti complici, acesta este acuzat ca a format un grup infractional organizat care a desfasurat activitati infractionale, in perioada octombrie – noiembrie 2005. Grupul a coordonat activitatea de trafic de migranti de origine moldoveana pe relatia Republica Moldova – Romania – Ungaria – Italia.

Sursa foto: tvalphamedia