Un baron local lansează o nouă ipoteză legată de excluderea Gabrielei Firea din PSD

Președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, că speră să nu continue „cursa excluderilor” la ședința CExN de luni, dar depinde și de ce își dorește Gabriela Firea, el menționând că s-ar putea ca primarul Capitalei să vrea să-și piardă calitatea de membru de partid.

„În principiu, convocarea este pentru a stabili coordonatele remanierii și pentru a asculta raportul prim-ministrului. E posibil să apară și alte elemente în discuție, de exemplu situația aceasta legată de pozițiile doamnei Firea, pentru că e o chestiune care se desfășoară în mod curent. În măsura în care această chestiune nu găsește o soluționare, tot timpul vom avea de-a face cu o chestiune din aceasta destul de confuză. La urma urmei oricât de tensionată ar fi o situație, la un moment dat, mai bine sau mai rău, trebuie încheiată”, a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

Acesta a adăugat că s-ar putea ca primarul Capitalei, Gabriela Firea, să-și dorească să fie exclusă din PSD. „Eu sper ca cursa aceasta a excluderilor să nu continue, dar asta depinde și de cei implicați, de ce anume doresc, în speță ce dorește doamna Firea. Dorește să ajungă la un consens cu cei din conducerea partidului, dorește să continue aceasta din motive variate personale sau de altă natură, dorește să fie exlusă? Pentru că s-ar putea să își dorească să fie exclusă și atunci să facă treaba asta cu mare tam-tam”, a indicat Buzatu.

Liderul PSD Vaslui a adăugat că este posibil ca discuția despre remaniere să nu se încheie în ședința CExN de luni. „Cred că mai degrabă mâine va fi prezentat raportul prim-ministrului și se va discuta asupra persoanelor și a propunerilor care se vor face. S-ar putea să nu se încheie discuția mâine, depinde cât de activi vor fi colegii noștri și câte probleme vor ridica”, a arătat Buzatu.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că în ședința CExN al partidului va fi discutată remanierea și că este „obligatoriu” ca social-democrații să tranșeze situația vicepreședintelui Gabriela Firea, care prin declarațiile sale „afectează întregul partid”.

Citește și: REMANIERE GUVERN. CINE PLEACĂ ȘI CINE RĂMÂNE ÎN CABINETUL DĂNCILĂ

Comitetul Executiv Național al PSD se va reuni, luni, de la ora 11.00, la Parlament, potrivit unui anunț al partidului.  Gabriela Firea a declarat, vineri, că își așteaptă „sentința” la Comitetul Executiv PSD și că nu vor fi surprize în privința situației sale, întrucât știe că „se dorește” să fie înlăturată de la conducerea PSD București și Ilfov pentru că cei care sunt în dezacord cu liderul PSD sunt „decapitați”.

Primarul Capitalei a mai spus marți că se află pe „black-list-ul (lista neagră – n.r.)” lui Liviu Dragnea. În ședința CExN pentru remaniere, liderii PSD vor analiza un raport intern privind îndeplinirea programului de guvernare pe domenii de activitate, precum și un al doilea raport, al premierului Viorica Dăncilă, vizavi de activitatea fiecărui ministru.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, vineri, că nu știe dacă va fi remaniat sau nu, însă a subliniat că nu este „bătut în cuie” în această demnitate. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici (PSD), a declarat pe 8 noiembrie, la Parlament, pe tema remanierii guvernamentale, că el nu a primit reproșuri de la premierul Viorica Dăncilă dar că un ministru nu are cum să rezolve toate problemele chiar dacă ar lucra „zi și noapte încontinuu”.

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova (PSD), a spus la sfârșitul lunii octombrie, la Parlament, că se simte „flatat” de faptul că numele său figurează pe listele pentru remanierea guvernamentală și a indicat că nu are nimic să-și reproșeze. La rândul său, vicepremierul Viorel Ștefan a afirmat că nu poate să anticipeze dacă va mai rămâne sau nu în Guvern după remaniere, însă a precizat că merge pe proiectul șefiei ASF la care și-a depus candidatura.

Sursa foto: realitatea