BREAKING NEWS! Alerta de EBOLA chiar langa Romania. Ce se intampla in aceste momente

Alerta de EBOLA la cateva sute de kilometri de Romania. Un britanic a DECEDAT, joi, intr-un spital din Skopje, Macedonia, prezentand simptome care corespund celor ale EBOLA, au anuntat autoritatile medicale macedonene, precizand ca asteapta diagnosticul unui laborator german.

“Avem un cetatean britanic care se afla intr-o calatorie de afaceri in Macedonia si care a DECEDAT. Din cauza starii grave de sanatate la momentul internarii in spital, prezentand intre altele voma si o hemoragie interna, dar si din cauza DECESULUI, am putea spune ca a fost vorba despre simptome de EBOLA”, a anuntat Ministerul macedonean al Sanatatii intr-un comunicat.

Citeste si: PRIMUL PACIENT DIAGNOSTICAT CU EBOLA IN SUA A MURIT

Victima, nascuta in 1956 potrivit unor informatii oficiale macedonene, a fost internata joi, la ora locala 15.00 (16.00, ora Romaniei) la Spitalul pentru boli infectioase din Skopje.

Barbatul a DECEDAT la putin timp dupa aceea, potrivit lui Jovanka Kostovska, o purtatoare de cuvant a Ministerului macedonean al Sanatatii. El era foarte slabit si vomita. Personalul hotelului in care statea a chemat serviciile de urgenta.

Barbatul acuza dureri abdominale, “refuza sa manance si sa fie vazut de un medic”, potrivit aceleiasi surse.

Cum Macedonia nu detine mijloace de diagnosticare clara a EBOLA, “prelevari au fost trimise catre un laborator acreditat din Germania”, iar rezultatele analizelor urmeaza sa fie cunoscute in 48 de ore, a precizat purtatoarea de cuvant.

OMS DA ASIGURARI CA RISCUL DE RASPANDIRE A EPIDEMIEI EBOLA IN EUROPA ESTE FOARTE SCAZUT

Sursa foto: antena3.ro