Un cămin de bătrâni special, unde să se simtă ca într-o adevărată vacanță

Vacanta reprezinta un subiect care poate fi pe placul oricui, indiferent cat de scurta sau cat de lunga, costisitoare sau economa si de zona in care am alege sa mergem. Ne dorim desigur ca pentru fiecare astfel de escapada sa avem la dispozitie cat mai mult timp liber, sa ne putem relaxa cat mai mult si sa ne bucuram de cat mai multe lucruri posibil. Cu toate acestea, singura perioada in care o persoana poate face cu adevarat asta este varsta a 3-a asa cum o numim, in anii pensionarii ca nu mai suntem constransi nici de locurile de munca si nici de atat de multe responsabilitati.

Am vrea sa avem mereu acceasi dorinta de a pleca intr-o vacanta, fie ea si foarte aproape de casa insa o data cu trecerea anilor unele placeri parca nu mai sunt atat de mari sau mai bine spus, nu mai avem capacitatea de a ne bucura pe deplin de ele. In cazul multor persoane apar diverse probleme de sanatate care ii impiedica sa se deplaseze pe distante lungi, sa depuna mult efort sau sa se bucure asa cum trebuie de anumite activitati fizice, sa consume anumite alimenete si bauturi si tot asa. Persoanele in varsta au nevoie asadar de vacante ceva mai speciale, concepute in mod exclusiv pentru acestea, ceva precum centre de recuperare si de odihna, unde sa poata dezvolta activitati in limita posibilitatilor si sa nu faca niciun exces, in nicio directie.

Si la noi in tara cat si in afara exista multe statiuni, bai termale si diverse locatii create in special pentru a fi potrivite pentru persoanele in varsta. In timp ce unele dintre acestea reprezinta exclusiv destinatii de vacanta, de tip hotel/pensiune, altele sunt create mai mult ca o casa de batrani insa ceva mai diferite, care sa le ofere toate conditiile necesare prin care acestia sa se simta ca si cum  ar fi intr-o vacanta, scurta sau permanenta, unele camine oferind aceasta posibilitate prin care persoanelor in varsta le pot fi oferite toate conditiile necesare pentru a se simti ca acasa. Sunt permise in acest sens si vizite de la membri familiei sau persoane apropiate.

Asertivo este un camin pentru senioti, o destinatie am putea spune, sinonima cu o vacanta pentru seniori, asadar, fiecare zona locuibila, apartamentul mai exact, este aranjata in acest sens, de la dormitor si pana la baie. Ceea ce putem gasi aici este comparativ cu ceea ce am vedea numai in filme, in materie de confort, calitate si aspect. Seniorii au la dispozitie un spatiu modern, comod si dotat cu tot ceea ce au nevoie astfel incat sa se poata relaxa maxim si sa isi poata ocupa timpul liber, prin desfasurarea de diferite activitati alaturi de alte persoane sau impreuna cu personalul caminului, existand numeroase evenimente organizate cu ocazia sarbatorilor sau a altor ocazii speciale. Astfel, chiar si cei ce petrec aici doar o anumita perioada, o vacanta asa cum am spus, se pot bucura de tot ceea ce are mai bun de oferit aceasta locatie.

Pentru ca de la o persoana la alta starea de sanatate poate fi mai buna sau mai putin buna, multi seniori avand diverse afectiuni si nevoi speciale, caminul este dotat cu toate facilitatile si echipamentele necesare pentru ca acestia sa poata avea o viata mai usoara si posibil, chiar sa poata remedia anumite probleme de sanatate acolo unde este posibil. Desigur, in aceasta privinta este nevoie si de dorinta persoanei de a face asta si astfel de un spirit puternic, lucruri care sunt inradacinate in cadrul numeroaselor sedinte organizate in mod constant de personal cu experienta.

Pentru ca se afla chiar la noi in tara, este usor de ajuns la locatia caminului si totodata, foarte usor ca seniorii sa primeasca vizite de la membrii familiei sau alte cunostinte atunci cand este posibil, oriunde s-ar afla acestia in tara, asta in ceea ce priveste persoanele cazate aici in mod permanent. Pentru intalniri de acest gen exista lobby-uri foarte incapatoare si comode unde cei in varsta isi pot petrece timpul alaturi de cei dragi, pot sta de vorba sau se pot bucura de unele dintre facilitatile oferite de camin.

Miscarea este importanta la orice varsta iar in acest sens, exista o curte exterioara foarte mare, cu banci, spatii verzi si alte utilitati, unde pot fi petrecute zilele insorite si calduroase de vara si primavara. Totodata, exista si sali speciale de activitati chiar si pentru persoanele cu dizabilitati, o buna conditie fizica oferind oricui o stare de bine mai accentuata si mai multa incredere in sine. De asemenea, miscarea ajuta si la combaterea sau ameliorarea anumitor afectiuni de la nivelul sistemelor muscular, osos si asa mai departe. In acest sens, caminul este dotat si cu o sala de masaj si chiar una de kinetoterapie.

Avem de-a face astfel cu un azil de batrani Senior Center de cea mai buna calitate, cu dotari moderne, care le pune la dispozitie toate aspectele de care acestia ar avea nevoie, atat in viata de zi cu zi cat si in ocazii speciale sau de urgenta. De la facilitati si echipamente pana la personal, totul este gandit astfel incat sa ii ajute pe acestia sa se simta ca acasa, in confort, siguranta si in largul lor, avand posibilitatea de a face in continuare ceea ce le place fara a mai duce grija altor probleme.