Un cimitir al SOLDATILOR ROMANI va fi INAUGURAT de ZIUA ARMATEI in RUSIA

Ministrul Apararii Nationale, MIRCEA DUSA, a anuntat, vineri, la Baza 71 Aeriana Campia Turzii, ca, in premiera, ZIUA ARMATEI ROMANE va fi marcata in FEDERATIA RUSA, prin inaugurarea in zona Volgograd a unui CIMITIR PENTRU SOLDATII ROMANI morti in AL DOILEA RAZBOI MONDIAL, relateaza Agerpres.

El a fost intrebat de jurnalisti despre relatiile romano-ruse, declarand ca nu exista vreo relatie militara intre cele doua tari.

“Din punct de vedere militar nu avem nicio relatie. Am gasit intelegere sa avem acces la mormintele eroilor romani, ale militarilor care au decedat in Rusia si exista un acord privind gestionarea monumentelor. In premiera, pe 25 octombrie, de Ziua Armatei, vom inaugura un cimitir al militarilor romani decedati pe teritoriul Rusiei in cel de-Al Doilea Razboi Mondial. Am si investit vreo 680.000 de lei in amenajarea acestui monument si pe 25 octombrie vom inaugura acest monument. O delegatie a Ministerului Apararii si de la Ministerul de Externe va participa la aceasta festivitate. Inaugurarea va avea loc in localitatea Rososka din regiunea Volgograd’, a mentionat Mircea Dusa.

CITESTE SI: PARTICIPAREA ROMANIEI LA AL DOILEA RAZBOI MONDIAL – DOCUMENTAR

Ministrul Apararii a participat, vineri, la exercitiul DACIAN VIPER 2015, unde s-a intalnit cu adjunctul secretarului general al NATO, Alexander Vershbow, si cu ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm.

Sursa foto: activenews