Un comisar european a lansat un AVERTISMENT TERIBIL referitor la ROMANIA

Comisarul european pentru politica regionala, CORINA CRETU, a declarat joi, la Cluj, ca daca nu va absorbi suficiente fonduri europene, Romania isi va crea riscuri in ceea ce priveste economia, informeaza Agerpres.

“Fiind in Romania, trebuie sa dau acest mesaj: daca Romania, in perioada urmatoare, nu-si accelereaza ritmul de absorbtie a fondurilor europene, se vor crea riscuri privind economia Romaniei, in sensul incetinirii cresterii acesteia. Este pacat, fiindca Romania este la aceasta ora tara care inregistreaza cea mai mare crestere economica din UE. Guvernul Romaniei stie ca are tot sprijinul din partea Comisiei Europene, din partea mea personal, pentru ca fiecare proiect european care se deruleaza sa schimbe viata cetatenilor”, a spus CORINA CRETU.

Ea a atras atentia si in ceea ce priveste folosirea fondurilor de coeziune acordate oraselor din Romania si pentru care a fost prelungit termenul pana in luna iunie.

CITESTE SI: EDUCATIA DIN ROMANIA ESTE LA PAMANT! NUMARUL STUDENTILOR A SCAZUT CU 30%

“E un semn de incredere pe care Comisia Europeana o acorda oraselor europene, este pentru prima data in istoria UE cand o parte din buget se duce direct si va fi gestionat direct de orase. Iar Romania a alocat aproape 20% din totalul fondurilor de coeziune catre orasele Romaniei. Speranta mea este ca aceasta campanie electorala nu va impiedica primarii sa lucreze pentru implementarea unor proiecte care mai sunt si care au ca data finala iunie 2016. Am facut aceasta derogare pentru 58 de de proiecte majore, din decembrie 2015 pana in iunie 20016. Cred ca este foarte important ca si comisar european sa transmit acest semnal pentru ca, daca aceste lucrari nu se vor termina pana in iunie 2016, banii se vor pierde si e vorba de 58 de proiecte majore in tara”, a precizat CORINA CRETU.

Comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, a participat, joi, la Cluj, la seminarul “Simplificarea Fondurilor structurale si de investitii europene”, alaturi de presedintele Comisiei de dezvoltare regionala a Parlamentului European, Iskra Mihaylova, de europarlamentarul Mircea Diaconu si de vicepremierul Vasile Dancu.

Sursa foto: BBC