Un consilier judetean PDL din Bistrita-Nasaud a ajuns la SPITAL dupa ce a fost lovit cu PUMNUL in timp ce facea campanie

Consilierul judetean PDL Monica Sasarman din Bistrita-Nasaud a ajuns la SPITAL, sambata dupa-amiaza, dupa ce a fost lovita cu PUMNUL in cap de un barbat in timp ce facea campanie electorala in comuna Prundu Bargaului, agresorul fiind indentificat ulterior si dus la Politie, pentru audieri.

Monica Sasarman a mers, sambata, in comuna Prundu Bargaului din judetul Bistrita-Nasaud, pentru a imparti materiale de campanie cu KLAUS IOHANNIS, iar la un moment dat a fost lovita cu PUMNUL in cap de un barbat care a coborat dintr-o masina, un coleg liberal care o insotea sunand la 112 si solicitand interventia unei ambulante.

Potrivit lui Daniel Neag, liberalul care o insotea pe Monica Sasarman, incidentul s-a petrecut in jurul orei 16.30, pe o strada din comuna unde cei doi, imbracati cu veste albastre pe care scria numele lui KLAUS IOHANNIS, imparteau materiale de campanie.

“Am observat ca era o masina Volkswagen care ne urmarea. Am tot vazut acea masina care se tot invartea pe langa noi. Nu am fost atent cine era in ea. Cand s-a petrecut totul, eu eram la o distanta de aproximativ 50 de metri de doamna consilier Monica Sasarman. A oprit masina aceea, a coborat un tip de circa 30 de ani si a lovit-o cu pumnul sau cu palma, nu am vazut exact. Cand m-am indreptat spre ei, dupa ce am auzit tipete, acel individ a urcat in masina si a plecat. Doamna a cazut jos, plangea, era in stare de soc. Am sunat la 112, a venit Politia, salvarea. Am dat declaratii la Politie”, a spus Neag jurnalistilor veniti la Unitatea de Primire a Urgentelor de la Spitalul Judetean Bistrita, unde a fost transportata Monica Sasarman, potrivit Mediafax.

Copresedintele ACL Bistrita-Nasaud, deputatul Stelian Dolha, aflat si el la Prundu Bargaului, a spus ca a fost sunat de Daniel Neag, care i-a povestit incidentul si l-a chemat la fata locului.

“Colegul meu Daniel mi-a spus sa ajung de urgenta, eram pe alta strada, undeva in centrul comunei, fiindca Monica e in stare de soc. Cand am ajuns eu acolo, Monica era in masina SMURD, am incercat sa vorbesc cu ea, nu am reusit pentru ca plangea intruna. Avea semne vizibile de agresiune. Stim ca sunt doi competitori in aceasta cursa: Klaus Iohannis si domnul Ponta si oarecum vin de undeva mesajele respective. E trist ca s-a ajuns aici. Eu credeam ca acestea sunt manifestari pentru lumea a treia. Totusi suntem in Romania anului 2014, intr-un judet civilizat, unde oamenii sunt destoinici”, a spus Dolha.

El a mai afirmat ca incidentul poate fi pus pe seama faptului ca in primul tur al alegerilor prezidentiale consilierul judetean Monica Sasarman a supravegheat corectitudinea alegerilor in comuna Prundu Bargaului si l-a reclamat la BEJ pe primarul Doru Crisan (PSD), pentru ca ar fi continuat campania si in ziua votului, incercand sa convinga oamenii sa voteze cu VICTOR PONTA.

Citeste si: MAI – Incidente electorale: Numarul SESIZARILOR a fost de cinci ori mai mic, comparativ cu 2009

“I-a incurcat pe unii pentru ca nu i-a lasat sa faca nereguli pe acolo si asta i-a iritat pe acesti domni care acum s-au razbunat. Ce s-a intamplat astazi a fost un act de razbunare”, a declarat Stelian Dolha, aflat de asemenea la UPU Bistrita.

La spital au mai venit copresedintele ACL IOAN OLTEAN, mai multi consilieri judeteni si parlamentari, ei declarand ca Monica Sasarman ramane in spital pentru investigatii.

Ulterior, la sediul ACL a fost organizata o conferinta de presa, deputatul PDL IOAN OLTEAN declarand ca ”s-au produs evenimente grave in a doua zi de campanie electorala, care scot in evidenta comportamentul huliganic al reprezentantilor PSD”.

”La Prundu Bargaului, colega noastra Monica Sasarman a fost batuta in timp ce facea campanie in mod corect, multumindu-le oamenilor pentru votul dat in 2 noiembrie si cerandu-le sa vina la vot si sa voteze din nou cu Iohannis in 16 noiembrie. O masina cu numar de leasing s-a oprit, un individ musculos, din astia odihniti care traiesc bine din ceea ce puterea ofera, a coborat, a palmuit-o, adresandu-i cuvinte dintre cele mai putin placute, a urcat in masina si a plecat. In masina se mai aflau trei-patru indivizi. A fost deja identificat personajul respectiv si dus la Politie pentru a-si justifica fapta. Nu conteaza cati pumni i-a dat Monicai Sasarman, gestul in sine e condamnabil. Sunt convins ca cel care a lovit-o este ciracul ciocoiului de la Prundul Bargaului. Nu este un tanar care s-a simtit dintr-o data impotriva PDL”, a spus Oltean.

El a precizat ca nu a fost singurul incident din a doua zi de campanie.

Citeste si: GABRIEL OPREA: A fost o CAMPANIE ELECTORALA mai linistita decat precedenta

“La Chiuza, primarul PSD l-a atacat dur pe soferul microbuzului care ducea oamenii ACL in campanie, amenintandu-l si intrebandu-l ce face acolo in comuna in care el este ciocoiul, doar el poate sa decida cine intra si cine iese. La Budacul de Jos, primarul Florin Simionca (care a trecut de la PDL la PSD –n.r.), un om care n-ai zice ca e in stare sa se inscrie in politica de violenta a PSD, l-a amenintat pe un tanar de-al nostru, spunandu-i ca va avea grija sa plece de acolo. In trei comune cu trei primari PSD oamenii care fac campanie pentru KLAUS IOHANNIS sunt amenintati, batuti, molestati de catre ciocoii acestor comune”, a mai spus Oltean.

Deputatul PDL a facut apel la liderii judeteni ai PSD sa inceteze cu aceste “actiuni de traumatizare a cetatenilor”, cu “violenta la adresa celorlalti competitori” si sa se inscrie intr-o campanie normala.

Monica Sasarman este prim-vicepresedinte al PDL Bistrita-Nasaud si a candidat in 2012 pentru functia de deputat.

Primarul comunei Prundu Bargaului, Doru Crisan, care a trecut de la PDL la PSD, este cel care, luni, a transmis, printr-un mesaj postat pe Facebook, ca este dezamagit de faptul ca, in comuna pe care o conduce, in primul tur de scrutin majoritatea cetatenilor au votat cu KLAUS IOHANNIS, si nu cu VICTOR PONTA.

Primarul Doru Crisan a declarat ca nu stie ce s-a intamplat sambata. ”Am sunat la Politie, dar nu stiau sa-mi dea detalii. Astept sa-mi spuna cei de la Politie”, a adaugat Crisan.

Intrebat daca crede ca la mijloc ar fi vreo rafuiala politica, Doru Crisan a spus: “Nu as face asa ceva. Cu tot circul pe care l-am avut (cu scrisoare trimisa localnicilor – n.r.) nu mai am nevoie de altul”.

La Prundu Bargaului, in primul tur de scrutin, VICTOR PONTA a fost votat de 33,02 la suta dintre alegatori, iar KLAUS IOHANNIS de 51,38 la suta.

In Bistrita-Nasaud, alegerile prezidentiale dupa primul tur de scrutin au fost castigate de KLAUS IOHANNIS cu 44,68 la suta, pe locul al doilea situandu-se Victor Ponta cu 36,28 la suta.

Sursa foto: adevarul.ro