Un consultant artistic l-ar fi căutat pe Molière pentru a-l întreba despre drepturile de autor! Reacția teatrului

Incredibil dar adevărat! Un consultant artistic al Teatrului German de Stat din Timișoara i-a căutat adresa de e-mail al lui Molière pentru a-l întreba despre drepturile de autor. Dezvăluirea a fost făcută recent de Ion Ardeal Ieremia, secretar de stat la ministerul Culturii şi fost consilier municipal, pe pagina sa de Facebook.

Update: Conducerea Teatrului German din Timişoara susţine că informaţia potrivit căreia un consultant artistic al teatrului a căutat adresa de email a scriitorului şi poetului francez Molière, pentru a discuta cu acesta despre drepturile de autor, nu este reală, potrivit agenţiei de presă Mediafax.

„Eroarea imputată angajatei Elisa Covaci este nu doar neadevărată, ci şi utilizată ca pretext pentru un nou atac împotriva instituţiei noastre şi a Primăriei municipiului Timişoara. Alegaţia domnului Ieremia conform căreia Teatrul German <s-a umplut de oameni incompetenţi, fără calificare şi are proiecte proaste în lipsa unui manager competent> este neadevărată şi frizează calomnia, în condiţiile în care anul acesta producţiile teatrului german s-au bucurat de numeroase aprecieri nu doar în ţară, ci şi în străinătate”, scrie într-un comunicat directorul delegat al Teatrului German din Timişoara, Ioan Boldureanu.

Știre inițială

Contactată de Pressalert.ro, Elisa Covaci (foto interior) n-a negat dialogul pe care l-a purtat pentru a da de Molière, dar a ţinut să precizeze: „Informaţia e puţin greşită, nu mă ocupam eu de drepturile de autor, dar ne interesează adresa. Dumneavoastră ne puteţi ajuta? Nu pot să vă dau detalii, colega care a lucrat înaintea mea a făcut adrese, dar nu ştiu cui.

 

Putem să discutăm mai mult despre Molière, dar m-aţi luat pe nepregătite”. Întrebată dacă ştie când a trăit Molière, consultantul artistic al teatrului german a răspuns, sigură pe ea, după mai multe ezitări şi eschive, timp în care, probabil, s-a documentat pe internet: „Între ʹ45 şi ʹ73. Pardon, între ʹ22 şi ʹ73”, fără să mai ţină seama că celebrul dramaturg a trăit în secolul al XVII-lea, între 1622 şi 1673. Contactarea lui Molière, unul dintre cei mai importanți scriitori din literatura universală, ar fi necesară”, în opinia acesteia.

Sursa foto: pressalert