Un consultant cu greutate din SUA este sigur : Bitcoin nu este de neclintit

Un consultant al Bursei de Valori din New York (NYSE) a declarat pentru Yahoo Finance că Bitcoin (BTC) nu este “de neclintit” în urma lansării unei noi schimbări bursiere BKT reglementate de Intercontinental Exhange (ICE) , compania mamă a NYSE.

Alan Valdes, partener senior al firmei internaționale de consultanță Silverbear Capital și al NYSE, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la BTC atunci când a fost întrebat dacă lansarea lui Bakkt ar putea fi un semn că Wall Street ia în serios crypto monedele. Valdes a spus: “Cum vă protejați Bitcoin-ul? Aceste portofele seamănă foarte bine în cel mai bun caz. Dacă cineva se hrănește în ele, este ca și cum ai pierde bani, ești afară. Deci, cred că Bitcoin [are] un drum lung de parcurs pentru ca persoana obișnuită să se implice. Poate că în unele piețe emergente veți vedea că se ține cont de faptul că moneda ar putea fi puțin mai puternică, ar putea funcționa. Dar cred că aici pentru comerț, adică, am avut 20.000 de dolari. O să ajungă din nou acolo? Orice este posibil. Dar nu sunt așa de sigur.

ICE și-a anunțat planurile de a înființa un “ecosistem global deschis și reglementat pentru activele digitale”, utilizat de Microsoft, care se va desfășura în prealabil astăzi. Primele cazuri de utilizare vor fi tranzacționarea și conversia monedelor BTC versus monedele obișnuite. “ICE spune că intenționează să-l proiecteze pe Bakkt să” sprijine fluxurile de tranzacții “pe piața activelor digitale de $ 270 miliarde și să-și faciliteze activitatea” sigură “și” eficientă “.

Citește și: CE PREȚ TREBUIE SĂ ATINGĂ BITCOIN PENTRU A ÎNLOCUI REZERVA DE BANI A SUA

Wall Street sentimentul investitorilor în ceea ce privește activele digitale sa schimbat. Directorul executiv al Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, care a declarat în repetate rânduri că BTC “nu este pentru el”, a spus în luna mai că o echipă dedicată cercetării a examinat modul în care Goldman ar putea oferi o gamă de produse pe bază de crypto monede în urma cererii clienților.

Luna trecuta, cel mai mare furnizor de fonduri de tranzactionare (ETF) din lume, BlackRock, a anuntat formarea unui grup de lucru pentru evaluarea potentialului de implicare in BTC. În timp ce o purtătoare de cuvânt a spus că societatea “urmărește blockchain de câțiva ani” dar nu a menționat și crypto monedele.