Un COPIL de 14 ani a fost ARESTAT pentru IMPLICARE intr-un COMPLOT TERORIST care viza AUSTRALIA

Un baiat britanic in varsta de 14 ani a fost arestat preventiv pentru presupusa implicare in complotul terorist care viza ceremonii de comemorare a eroilor Primului Razboi Mondial programate in Australia.

Adolescentul in varsta de 14 ani a fost arestat in orasul britanic Blackburn sub acuzatia de pregatire a unui atac terorist, informeaza BBC News.

Politia australiana a anuntat, sambata, dejucarea unui complot terorist inspirat de reteaua Stat Islamic care urmarea comiterea unui atentat la ceremoniile de comemorare a militarilor australieni si neozeelandezi organizate saptamana aceasta.

CITESTE SI: ALERTA LA WASHINGTON: O persoana s-a SINUCIS, iar un BAGAJ SUSPECT a fost gasit langa CAPITOLIU. UPDATE

Autoritatile australiene au confirmat ca baiatul arestat in Marea Britanie are legaturi cu alti cinci tineri arestati la Melbourne in cazul complotului care viza ceremoniile comemorative programate de Ziua Anzac. Marcata in fiecare an la 25 aprilie, Ziua Anzac comemoreaza militari din Australia si Noua Zeelanda. Saptamana viitoare sunt planificate numeroase evenimente, intrucat in acest an se implinesc 100 de ani de la debarcarea la Gallipoli, in Turcia.

Potrivit serviciilor de informatii britanice, copilul de 14 ani din Blackburn a comunicat online cu alti tineri in vederea comiterii unui atac terorist.

CITESTE SI: SUA: Un TANAR care ar fi PLANUIT un ATENTAT SINUCIGAS “in numele STAT ISLAMIC” a fost ARESTAT

Tony Mole, un oficial din cadrul serviciilor antiteroriste britanice, a declarat ca parintii adolescentilor trebuie sa comunice frecvent cu acestia si sa verifice cu cine discuta prin Internet.