Un copil de 3 ani, inclus in Mensa, organizatia celor mai destepti oameni

Un copil din Marea Britanie in varsta de numai 3 ani a fost inclus in organizatia celor mai destepti oameni de pe planeta. Sherwin Sharabi a trecut cu brio testul de inteligenta si acum face parte din organizatia Mensa.Sherwin Sharabi a obtinut la testul de inteligenta un rezultat de 136 de puncte, in conditiile in care nivelul mediu este de 100 de puncte, iar indicele oamenilor cu un grad ridicat de inteligenta este de 130 de puncte.

Micul geniu a inceput sa vorbeasca de la 10 luni, iar la 20 de luni deja forma propozitii complexe. La 3 ani, Sherwin stie sa numere pana la 200, poate sa numeasca orice stat de pe harta si cunoaste steagurile fiecarei tari. Mensa este o organizatie cu filiale in toata lumea si poti deveni membru doar daca ai un IQ in primele doua procente din totalul populatiei.

Adica un coeficient de inteligenta pe scara standard de 132. Cei care obtin un indice de peste 150 este considerat ca avand o inteligenta de geniu. IQ (intelligence quotient) este termenul folosit pentru abilitatea de a gandi si de a rationa.Nascut in 1962, Kim Ung-Yong este cel mai inteligent om din lume.

A intrat in Cartea Recordurilor cu un IQ estimat la 210. Kim Ung-Yong si-a dedicat intreaga viata fizicii si a fost un copil minune care a inceput sa vorbeasca la 6 luni si care la trei ani vorbea patru limbi. La acea varsta, a fost invitat sa asiste la cursurile de fizica ale Universitatii Hanyang (Coreea) si rezolva probleme de calcul integral si diferential.

CV-ul sau l-a ajutat sa lucreze pentru NASA la varsta de 8 ani, iar la 16 ani avea deja un doctorat in fizica la Universitatea Colorado (SUA).Printre cei mai inteligenti oameni din lume se numara si Akrit Jaswal si Michael Kevin Kearney. Akrit Jaswal a devenit chirurg la numai sapte ani. Cu un IQ de 146, Akrit a fost desemnat cel mai inteligent copil din India, tara cu peste un miliard de locuitori. Akrit a realizat la numai 7 ani prima operatie chirurgicala, pacienta lui fiind o fetita de opt ani. In prezent, studiaza la Universitatea Chandigarh din India si lucreaza intens la descoperirea unui leac impotriva cancerului.Michael Kevin Kearney a absolvit facultatea la 10 ani si a devenit profesor la 17 ani. Nascut in 1984, Michael a vorbit pentru prima data cand avea patru luni!

La sase luni, i-a spus medicului sau pediatru: „Am o infectie la urechea stanga”, iar la zece luni deja stia sa citeasca. La patru ani lua punctaj maxim la un prestigios test de matematica, iar la sase ani termina liceul. A urmat Antropologia la o universitate americana, pe care a absolvit-o la doar 10 ani. In 2008, a castigat varianta americana a jocului de cultura generala „Vrei sa fii miliardar?”.

Totodata, oameni de stiinta precum Stephen Hawking, antreprenori precum cofondatorul Microsoft Paul Allen si artisti precum actorul James Woods se numara printre persoanele in viata care au cele mai mari valori ale coeficientului de inteligenta. Stephen Hawking are un IQ de 160 si in prezent detine peste 14 premii.