Un copil din Pungesti: Ni s-a spus ca daca mai protestam, nu mai vine Mos Craciun

Un copil de numai 6 ani din Pungesti a facut o dezvaluire emotionanta. Intr-un video realizat de activistii anti-gazele de sist si distribuit pe internet apare marturia unui baiat, in varsta de 6 ani, care spune ca a fost amenintat de oamenii legii ca nu mai vine Mos Craciun daca mai face scandal la poarta primarului, scriu jurnalistii de la Adevarul.

Sursa citata precizeaza ca mai multi copii din Pungesti, Vaslui, le-ar fi povestit parintilor ca oameni in uniforma au venit la scoala si i-au amenintat cu scenarii traumatizante pentru un copil, daca mai tipa la poarta primarului.

Marturia unui copil de 6 ani a fost surprinsa pe o inregistrare video de catre unul dintre activistii care au luat parte la protestul de la Pungesti din data de 7 decembrie. Baiatul, aflat in clasa pregatitoare, spune ca un politist a intrat in timpul orelor si i-a intrebat pe toti copiii, pe un ton rastit: “Care a tipat la poarta primarului?”, iar mai apoi i-a amenintat ca nu mai vine Mos Craciun daca se mai duc la casa edilului din sat.

“Care a tipat la poarta primarului?”. “Toata scoala a spus ca ‘nu stim!’. Dupa aceea, ne-a spus ca, daca mai tipam, ne duce la Protectia Copiilor. Ne-a spus ca, daca ne mai prinde pe acolo pe la primar, nu mai vine Mos Craciun”, a povestit Stefan, baietelul de 6 ani, potrivit Adevarul.

“E jale ce se intampla. Pe fetita mea o duc plangand la scoala. Nu mai vrea sa mearga la scoala. Jandarmii au amenintat copiii pe strada si le-au spus ca-i vor lua si-i vor da la Protectia Copilului daca parintii lor mai ies la miting”, s-a plans o mamica.

In urma acestor marturii, sefii Directiei Generale de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui s-au autosesizat si au declarat ca vor incepe o ancheta.

“O echipa de la noi se va deplasa in zona in perioada urmatoare. Trebuie sa vedem daca se tem cu adevarat sau daca nu cumva e o nascocire. Daca se vor confirma cele aratate in mass-media, noi nu putem face altceva decat sa le asiguram copiilor consiliere psihologica in centrele noastre si sa anuntam institutiile statului. Daca, intr-adevar, s-au intamplat abuzuri, vom sesiza ‘Avocatul Copilului'”, a declarat Ionel Stefanica Armeanu, directorul DGASPC Vaslui.