Un copil roman, printre cei mai inteligenti oameni din Marea Britanie

Un copil roman in varsta de 11 ani din Dover se numara printre cei mai inteligenti oameni din Marea Britanie, potrivit publicatiei Dover Express.

Micul geniu a aplicat recent pentru a face parte din comunitatea Mensa si a obtinut un scor de 162 la testul IQ, mai mult decat Stephen Hawking si Albert Einstein.

Mihail Iulian Barascu vorbeste engleza perfect si se afla acum in topul celor celor mai inteligenti 1% dintre oamenii din Marea Britanie.

Fire creativa, Iulian este cel mai fericit la calculatorul sau si a inceput sa scrie un roman, declarand: “Nu spun ca nu imi place realitatea — dar poate fi plictisitoare cateodata”.

Jurnalistii de la publicatia britanica au vizitat familia lui Mihai, stand de vorba cu parintii. In mai putin de doua ore cat au stat de vorba cu parintii sai, baiatul le-a explicat jurnalistilor cum a aparut Universul, contestand teoria lui Stephen Hawking, si de ce puiul a aparut inaintea oului.

Citeste si: Cascada BIGAR, comparata de Huffington Post cu o scena din filmul Disney “Mica Sirena”. GALERIE FOTO

Gheorghe Barascu, tatal lui Iulian, are 36 de ani si este preot si profesor. El si-a mutat familia in Marea Britanie in anul 2009, iar acum locuieste impreuna cu sotia si fiul sau in orasul Dover. Mama lui Iulian, Gabriela, are 40 de ani si este medic stomatolog. Ea spune despre fiul sau ca “Are atat de multa imaginatie. Uneori este prea mult. Noi ii spunem sa o lase mai incet”.

“Cand face ceva ii place sa sara peste unii pasi pentru ca oricum poate ajunge la capat foarte repede. Amandoi suntem foarte inteligenti, avem convingeri. Uneori nu e usor”, spune tatal lui Iulian.

Tatal baiatului mai spune ca desi mintea copilului il aduce deseori in discutii contradictorii cu parintii sai, “in definitiv este un copil foarte bun si nu vrem sa-l fortam mai mult”.

Sursa foto: www.dover-express.co.uk