Un CUTREMUR cu magnitudinea de 5,3 grade a fost resimtit in Los Angeles

Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 a fost resimtit, vineri, la Los Angeles, unde deocamdata nu au fost inregistrate victime sau pagube materiale, a anuntat institutul american de geofizica USGS, relateaza AFP.

Epicentrul acestui cutremur a fost situat in apropiere de La Hambra, la aproximativ 45 de kilometri sud-est de centrul Los Angeles. Seismul, care a avut loc la o adancime de 1,6 kilometri, a fost resimtit in toata metropola californiana, declansand alarmele unor masini din unele cartiere.

Citeste si: Cutremur de 6,5 grade pe scara Richter, inregistrat in sudul Pacificului 

Acest seism are loc dupa un alt cutremur cu magnitudinea de 4,4 care a trezit la 17 martie locuitorii din Los Angeles, epicentrul fiind de aceasta data situat la mai putin de zece kilometri de cartierul Westwood, in apropiere de Hollywood.

California se teme de multa vreme de “Big One”, un cutremur devastator care ar provoca importante pagube. Celebrul stat din vestul american este situat pe Cercul de Foc, o zona cu puternica activitate seismica ce inconjoara Oceanul Pacific si unde a avut loc si cutremurul urmat de tsunami care a afectat dur Japonia in martie 2011.

Sursa foto: adevarul.ro