Un DECENIU de CORUPTIE in MAGISTRATURA: Peste 100 de magistrati au fost CONDAMNATI

In mai putin de zece ani, peste 100 de magistrati au fost condamnati pentru fapte de coruptie, informeaza postul de televiziune Digi 24. O intreaga generatie. Multi dintre ei, fie ca sunt judecatori sau procurori, au pierdut orice demnitate si au fost prinsi in flagrant cu mita in buzunar, altii au fost urmariti, dar in final, cu totii au sfarsit la fel – condamnati definitiv.

Cei mai multi dintre judecatorii si procurorii investigati de DNA au fost condamnati. Chiar daca unele pedepse au fost cu executare, iar altele doar cu suspendare, cariera in magistratura a celor care ar fi trebuit sa apere legea a luat sfarsit.

CITESTE SI: ALINA BICA si-a dat DEMISIA de la conducerea DIICOT 

Luare de mita. Abuz in serviciu. Trafic de influenta. Sunt cele mai frecvente infractiuni comise de cei condamnati. Intre 2005 si 2012 au fost peste 50 de magistrati. In 2013 – 25, iar in 2014, in prima jumatate de an, 20. Aproape 100 de magistrati in noua ani, cat o intreaga generatie de magistrati care ies pe portile Intitutului National al Magistraturii (INM), noteaza sursa citata.

Au fost plimbati asemenea unor infractori comuni cu duba politiei si paziti de mascati. Inainte sa fie prinsi, au solutionat zeci de dosare. Cu mana lor au eliberat ori au trimis dupa gratii sute de inculpati. Inevitabil, exista voci care pun la indoiala acele decizii. In ochii Occidentului, Romania a avut de suferit din cauza lor.

CITESTE SI: INCREDIBIL: JUDECATORUL SPAGAR STAN MUSTATA a dat vina pe ALCOOL in fata magistratilor 

Dar nu sunt numai ei. In ultimii doi ani, procurorii anticoruptie au inceput si alte anchete. Judecatori care sunt acuzati ca au primit bani sau alte foloase pentru decizii favorabile in diferite dosare. Stan Mustata, spre exemplu. Acuzat de luare de mita. Trebuia sa judece dosarul ICA al lui Dan Voiculescu. Alina Bica, cel mai nou dosar, unic in istoria DNA. Sefa DIICOT este acuzata de abuz in serviciu, impreuna cu alte persoane ar fi prejudiciat statul cu peste 60 de milioane de euro. Lista poate continua. Oamenii sunt diferiti, dar faptele mereu aceleasi.  

Sursa foto: digi24.ro